Höljes RX – Kristoffersson az élen, Loeb és Bakkerud előtt

Höljes RX – Kristoffersson az élen, Loeb és Bakkerud előtt

MEGOSZTÁS

A svédországi Höljesben folytatódik a FIA WRX pontvadászata, idei hetedik futamával. A futamról hiányzik a regnáló világbajnok Mattias Ekström, aki a mai nap harmadik helyen ért célba a DTM norisringi első futamon és átvette a vezetést a pilóták rangsorában. Fotó: FIAWorldRallycross.com

Petter Solberg (41.278 s) és csapattársa Johan Kristoffersson (+0.154 s) bizonyultak a leggyorsabbnak a ma szabadedzésen Sebastien Loeb (+0.443 s) és Ken Block (+0.557 s) előtt.

A Q1 győztese, a Team Peugeot-Hansenpilótája Sebastien Loeb (2:55.149 p) a következőket mondta a Q1 után: Minden tökéletesen ment! Sikerült egy jó rajtot vennem, és az autónak is remek volt az egyensúlya. Sikerült egy tiszta futással győznöm, ami egy ígéretes kezdet a számomra. Mögötte Kristoffersson és Bakkerud végeztek dobogós pozíciókban. Csucsu 3:06.681 perccel a 21. helyen ért a célba.

A Q2-ben Johan Kristoffersson (2:52.393 p) volt a leggyorsabb. A Q1-ben megszerzett második helyének köszönhetően a két kvalifikációs futam után vezeti a “Magic Weekend” világbajnoki kategóriáját. Ez soha nem könnyű! A Q1 első kanyarjában nagyon széles voltam, de sikerült visszaküzdenem magam. Felzárkóztam Oliver Erikssonra, majd sikerült megelőznöm. Jó volt a sebességünk és így az időnk is jó lett. A Q2-ben Sebastiennel (Loeb) egymás mellől rajtoltunk. Elsőként érkeztem az első kanyarba, onnantól nagyon élveztem a verseny minden percét. Van egy nagyon jó autónk és keményen nyomtam, nem gondolva a gumikra, a világ legjobb pályáján és a legszenvedélyesebb rajongók előtt, hazai futamunkon különleges volt.

Petter Solberg így summázt a mai napot a hatodik helyről : Elég frusztráló szombatom volt a höljesi rx futamon, de a sebességem megvan, így pozitív vagyok a holnapi Q3 előtt ( 10.00 óra)

Csucsu neve mellé a második futamban nem került időeredmény, pedig azt megnyerte, mert a Guy Wilks-sel és Hervé “Knapik” Lemonnierrel teljesített futam után a versenybírók kizárták a magyar pilótát…

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ