HIVATALOS! Loeb két évre a Hyundai kötelékében!

HIVATALOS! Loeb két évre a Hyundai kötelékében!

MEGOSZTÁS
2017 FIA World Rally Championship
Round 12, Wales Rally GB
26 – 29 October 2017
Dani Sordo
Photographer: Sarah Vessely
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hivatalossá vált, hogy Sebastien Loeb kétéves szerződést kötött a Hyundai Motorsporttal. Loeb, Daniel Elenával a jobb egyben hat futamon vesz részt, a szezonnyitó Monte Carlo Rallyról, miközben az alzenaui csapat megtartja Dani Sordot is.

Teljes cikk hamarosan!

A Hyundai Motorsport finomítja 2019-es csapatát

  • A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy a spanyol Dani Sordo mellett , a kilencszeres világbajnok francia Sebastien Loeb is a csapatot fogja erősíteni a 2019-es Rally Világbajnokság futamain
  • A kilencszeres WRC bajnok Loeb két éves szerződést írt alá, amelynek köszönhetően ha futamon fog versenyezni a Hyundai i20 Coupe WRC volánja mögött  Hűséges navigátorával Daniel Elenával a jobb egyben
  • Sordo továbbra is a Hyundai Motorsport pilótája marad, a hatodik évadát kezdi zsinórban a Hyundai színeiben Carlos del Barioval a jobb egyben nyolc futamon

Alzenau, Németország

2018. december 13. – A Hyundai Motorsport megerősítette, hogy Dani Sordo és Sebastien Loeb csatlakokzik a csapathoz a 2019-es szezonban, ami egyértelműen az alzeanui csapat erősödését jelentheti.

A két éves szerződés részeként a kilencszeres bajnok a 2019-es szezonban hat futamán fog rajthoz állni, Daniel Elena navigálása mellett, a januári Monte Carlo Rallye-tól kezdve.

A francia rekordvilágbajnok idén októberben látványos módon gyűjtötte be 79. WRC győzelmét az 54. RACC Rally – Rally de Espana futamán 2013. után első alkalommal. Loeb első alkalommal a Hyundai i20 Coupe WRC-t a szezonnyitó Monta Carlo Rallyen fogja majd vezetni először élesben.

Sordo szerződését egy évvel meghosszabbították és ez nyolc futamot jelent a spanyol számára, amely már a hatodik közös szezont  jelenti a Hyundai Motorsporttal. Sordo navigátora Carlos Del Barrio lesz, akivel öt alkalommal pontszerző helyen végzett , hétfutamos 2018-as programja során, amelyből kétszer dobogón is állhatott a spanyol pilóta. Sordo pontos 2019-es programja még nem ismert, de első futama márciusban Mexikóban lesz.

Loeb és Sordo, korábban már négy éven keresztül csapattársak voltak a Citroennél, így csatlakoznak Thierry Neuvillehez és Andreas Mikkelsenhez. A Hyundai Motorsport folyamatosan tárgyal Hayden Paddonnal is.

Sebastien Loeb: Nagy örömömre szolgál, hogy bejelethetem, hogy Daniel és én hat WRC futamon a Hyundai Motorsport színeiben fogunk rajthoz állni 2019-ben, elsőként  a Monte Carlo Rallyen. Az idei spanyolországi győzelmem újra felszínre hozta bennem azt a vágyat, hogy a WRC élvonalában autózzak. A Hyundaihoz való csatlakozás új kihívást jelent a számunkra, amit már most nagyon várunk. Nagy hatással volt rám a csapat a győzelemmel kapcsolatos filozófiája. Az idei szezon során mindvégig küzdöttek, és úgy érzem, hogy Thierryvel, Andreassal, és Danival együtt sokat tudok nekik segíteni ezen a téren. A Hyundai i20 Coupe WRC bizonyítottan győztes autó, és a pilótapárosai a legjobbak között szerepelnek, így egy ígéretes 2019-es szezon előtt állunk.

Dani SordoA Hyundai Motorsport egy különleges csapat a számomra, ezért is örülök, hogy továbbra is együtt működünk a WRC-ben. Az elmúlt évek alatt szép közös emlékeket értünk el és azt gondolom, hogy Carlos mellett az idei 2018-as szezon volt a legversenyképesebb időszakom.Tisztában vagyunk azzal, hogy a megszerzett tapasztalatok, minket szolgálnak és mégjobbak lehetünk. Fontos a számunkra, hogy a nehéz pillanatokból tanulni tudjunk és fejlődjünk. ez a 2019-es fő célunk. Sebastiennel kiegészülve izgalmas csapatunk lesz. Ez óriási élményt és előnyt fog majd a számunkra jelenteni, ahogy haladunk előre.

Michel Nandan: Sebastien érkezésének bejelentéserendkívül fontos a Hyundai Motorsport számára, örömünkre szolgál, hogy két éves szerződést kötött velünk. Ennek az óriási kaliberű és tehetségű embernek a szerződtetése azt mutatja nekünk, hogy vonzó és versenyképes ajánlattal éltünk irányába. Végső célunk a világbajnoki cím megszerzése. Hisszük, hogy ezt a csomagot megtudjuk valósítani és versenyzőpárosaink összetétele 2019-ben hűen tükrözi ezt a törekvésünket. Örülük, hogy sikeresen meg tudjuk tartani Dani és a Hyundai 2014-ben kezdődő pozitív kapcsolatát. A Thierryvel és Andreassal kiegészülő csapatunk izgalmas személyiségek keveréke. Még mindig tárgyalunk Haydennel , keressük az együttműködés lehetőségét, hogy miképpen tudunk együtt dolgozni 2019-ben.

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ