Hibjánéknak csak egy buliverseny volt már a murva…

Hibjánéknak csak egy buliverseny volt már a murva…

MEGOSZTÁS

A Mikulás Rali is tartogatott Hibján Joci és Szollár Csabi számára egy kis kellemetlenséget, de a fiúk nem adták fel…becsorogtak a célba.

Kicsit lassabban értetek a célhoz, de teljesítettétek a feladatot.
– Igen, hála célba értünk és kategória 6. helyen végeztünk. Sajnos már a teszten váltó problémánk volt. Aztán úgy döntöttünk, hogy ameddig nem durvul el a helyzet, és nem ad furcsa hangot a Ford, addig menni fogunk. Tudod nem vagyok az a könnyen feladom típus, és igaz nem tudtunk olyan gyorsan menni, ahogy szerettünk volna, de legalább be tudtuk fejezni a versenyt. Az utolsó gyorsosági szakaszon be is csattogott már a váltó, vagyis harmadikban lefogazott, kitettük az elakadásjelzőt és csak végig csorogtunk a célig.

Az időjárás megviccelt benneteket a Mikulás Ralin?
– Persze, kaptunk mindent. Annak ellenére, hogy nem volt hibátlan az autó, egy borzasztó jó hangulatú futamon vehettünk részt. Mind a kocsiban és a szervizben kellemes légkörben teltek a napok. A pályák is fantasztikusak voltak, az időjárás is kialakult a teszthez képest, mert pénteken azért volt eső, sár, hó…de szerencsére ez vasárnapra kitisztult, tökéletes lett az idő. Maradt egy kis sár, meg nedves volt az út, de ettől függetlenül lehetett rajtuk gyorsan menni. Keveset álltunk, pörgött, hamar lezavartuk az egészet. Nekünk már egy igazi buliverseny volt amúgy, tét nélkül. A technikai gondunk miatt nem tudtunk gyorsan menni, de élveztük a hétvégét.

Hogy tetszett murván a Ford?
– Nem bírtuk ugye tökéletesen kiautózni, amit a kocsi tud, a váltó probléma miatt, illetve olyan erős tapasztalatokat gyűjteni. Azt viszont ennyiből is látom, hogy nagyon gyors, eleve ezek a Rali4-es autók mind ilyenek, ahogy az abszolút eredményeket néztük. Sokat ki lehet majd hozni belőle murván is, és a pályák is alkalmasak lettek volna rá. Mondjuk a Gyártelep nekem annyira nem tetszett, mert aszfaltos, sáros, és a teszt része is volt…így nem jött be, de a többi igen. Jövőre remélhetőleg lesz lehetőségünk murván menni, és mégjobban megismerni az autó rejtelmeit.

Ezzel ti le is zártátok a 2022-es évet?
– A kocsi már bakon áll, nekünk a rali idén ennyi volt. Most már ideje kicsit lecsendesedni minden téren. Elvégezzük még a munkánkat, ahogy eddig is tettük, de a hónap második fele a családról, az ünnepekről, a kikapcsolódásról és a feltöltődésről fog szólni. Aztán majd elkezdjük összerakni a következő szezonunkat, és remélhetőleg újult erővel és még több szerencsével járunk majd jövőre, mint ebben az évben.

Köszönjük szépen minden partnerünknek és a szurkolóknak a bizalmat, a szervizeseknek a munkáját, a családnak a kitartást…és kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek.

Partnereink:

KOMPRESSZOR VARGA-GH KFT.; SECURITY BÁRÁNY KFT.; A-VÉD KFT.; GERDA-TRANS KFT.; SZIMITA TRADE KFT.; FEHÉRTÓI CSEMEGE; FEHÉRTÓ-TRANS SNACK KFT.; SMALL-EAST BT.; NYÍRSÉGTEFU 2009 KFT.; NYÍR-TEL KFT.; K+K SPEDIT KFT.; LAKI-SZIG KFT.; CHARON-TRADE KFT.; SZAKÁCS ÉS TÁRSAI KFT.; FASTRACERS.HU; CSMBT KFT.; HSC MOTOR KFT.; BÁNKA TRANSPORT; BERTI KLAUSZ KFT.; ASONÁJ 2003 KFT.; AXIN ORIGÓ KFT.

Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ