Hibjánék nem csak leporolják az itinert…

Hibjánék nem csak leporolják az itinert…

MEGOSZTÁS

Hibjánék nem csak leporolják az itinert…

 Boldogkőn harmadik helyen végzett a Hibján Joci – Szollár Csabi duó, és a fiúk egy újabb teszt után reménykednek, hogy a Dunakanyar Raliról hasonló eredménnyel távoznak majd.

 Ismét túl vagytok egy teszten, hogy sikerült?

– Kicsit rövidebb volt, mint az előző, mert időhiányában kevesebb fért bele, de tök jól sikerült. Teljesen más körülmények között tesztelhettünk, mint legutóbb, így új beállításokat is megtapasztaltunk. Reggel esett egy kicsit az eső, rá tudtunk hangolódni az esőre, utána kisütött a nap, és száraz beállítást kapott a Ford, változatos volt, ahol elég sok mindent kipróbáltunk megint. Zökkenőmentesen haladtunk szerencsére. Gumikkal is variálhattunk, tényleg megérte ott lenni, de ettől függetlenül annak örülnénk, ha a nap sütne inkább hétvégén, mint esne az eső.

Vannak emlékeid esetleg a gyorsokkal kapcsolatosan, hiszen te is rég versenyzel.

– Lehetséges, hogy valamikor nagyon régen ralitúrában mi is mentünk a környéken, de őszintén… nem ugrik be pár gyors nevén kívül semmi. De inkább azt mondom nincsenek meg fejben, ha igen, akkor lehet még Ladáztunk itt Pistivel. Annyira régen volt, hogy sem a szakaszokra, sem a minőségükre nem emlékszem igazán. Valamikor csak leporoljuk az előző évi itinereket, leellenőrizzük, plusz információkat rakunk bele…de most ennél többre lesz szükségünk ennyi idő távlatából. Illetve az eddigi versenyautóink itineréhez képest már múltkor is láttuk, hogy sok módosítást kell végrehajtanunk, vagyis inkább részletgazdagabban kell jegyzetelnünk, hogy tempósabban tudjunk versenyezni.

Tehát mindent megtesztek, hogy a lehető legközelebb kerüljetek a dobogóhoz?

– Nyilván. Egész éves célunk ott lenni valahol az elejében, és hálistennek sokkal többen állunk a rajtvonalhoz, így minden adott lesz a viadalhoz. Nagyon ügyes pilótákkal kell megküzdenünk, sokkal többel, mint Boldogkőn, nagyobb kihívásnak tartom, szeretnénk ettől függetlenül benne lenni az első négy-ötben. Mi a sok kilométergyűjtéssel és kellő odafigyeléssel reméljük a legjobbakat. Biztosan lesz egy kis tolongás, versengés a dobogóért…aztán győzzenek, akik beletettek anyait-apait, és legyünk köztük mi is.

Partnereink:

KOMPRESSZOR VARGA-GH KFT.; SECURITY BÁRÁNY KFT.; GERDA-TRANS KFT.; SZIMITA TRADE KFT.; FEHÉRTÓI CSEMEGE; FEHÉRTÓ-TRANS SNACK KFT.; SMALL-EAST BT.; NYÍRSÉGTEFU 2009 KFT.; NYÍR-TEL KFT.; K+K SPEDIT KFT.; LAKI-SZIG KFT.; CHARON-TRADE KFT.; Szakács és Társai Kft., Gara KAROSSZÉRIA KFT.; FASTRACERS.HU; NYÍR-VAFE KFT.; CSMBT KFT.; ERERKONDI KFT.; hsc MOTOR KFT.; BÁNKA TRANSPORT; BERTI KLAUSZ KFT.; ASONÁJ 2003 Kft.; Axin origó kft.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Máté Zsolt

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ