Hibján: Három gumit négy kerékre…???

Hibján: Három gumit négy kerékre…???

MEGOSZTÁS

A verseny feladása nem a kenyere Hibján Jocinak és Szollár Csabinak, a kitartó viadal annál inkább. Az Ózd-Eger Ralin a szlogenjük az volt…”mit nekünk defektek”.

 

Megint belecsaptatok a „defektlecsóba”?

– Igen. Ennek ellenére jól, de viccesen kezdődött az ózdi versenyünk is. Megint tudtuk hozni azt a 4-5-6. helyet, úgyhogy elég vidámak voltunk mindaddig, míg nem kaptunk egy defektet…vagyis kettőt. Királdon, ahogy ráfordultunk a körre még az elején történt. Levánszorogtunk a faluig, félreálltunk és kicseréltük a kereket, mert sok volt még a gyorsaságiból. Nem akartam, hogy megsérüljön a kocsi, illetve senkit az égvilágon nem szerettem volna feltartani a körgyorson, mert az nekünk és többi versenyzőnek sem jó. Visszapattantunk a cserét követően… és tűz tovább.

A folytatás legalább jobban sikerült?

– Amikor lejöttünk a gyorsról, akkor szembesültünk vele, hogy a hátsó kerék is megsérült, sőt a felni is, azonnal lenulláztunk két gumit. Vagyis két kerék és a pótkerék, meg még négy kerék az akkor hét…azaz hét darab kerék, és ez még csak az első nap. Technikailag semmi gond nem volt, csak letörölgettük a verdát és ennyi. A szombati napon el voltam kenődve a történtek miatt, de vasárnap reggel másképp gondoltam. Új nap, új erő, megyünk, aztán toljuk tovább…gondoltam én. Igen ám, csak leszakadt az eső és mi hét gumit elhasználtunk és tízet lehet összesen. Ekkor jött a fejtörés.

 

Hogy alakult a matek a gumikkal?

– Agyaltunk, de elég nehéz három gumit felrakni egy autóra, aminek négy kereke van – mondja Joci nevetve. Nem maradt más választásunk, hátra feltettük a két Intermédiát, előre pedig a slicket. Szóval ilyen frankó összeállításban mentünk egész nap. Megbeszéltük Csabival, hogy mégiscsak legyen egy kitűzött célunk…mégpedig a helyezés. Nem agyaltunk sokat rajta…legyünk a kilencedikek és akkor mindent megtettünk, ami tőlünk telik. Megvalósítottuk, tehát tök jókedvűen autóztunk. Rengeteget mentünk megint szabályzáson. De minden összeállt a nehézségek ellenére is. Nagyon jól sikerültek a beállítások, a részeredményink ismét jók voltak, célba értünk, nem kell ennél több.

Nem szegte kedveteket a sok defekt?

– A lelkesedésünket egyáltalán nem törte le a sorozatos defekt, sőt egyre jobban érezzük Csabival magunkat a Peugeot-ban…atyaég rohan az idő, már ez a harmadik évünk együtt. Összecsiszolódtunk, időben elkészültünk mindennel a verseny előtt. A csapat műszakilag tökéletesen felkészítette az autót, és a hétvégén is minden flottul ment. Szóval panaszra semmi okunk, várjuk a Salgót és bízunk benne, hogy ott nem lesz defektünk.

Partnereink:

 VARGA-IC BT.; CSABABUSZ TOURS KFT.; GERDA-TRANS KFT.; SMALL-EAST BT.; SZIMITA TRADE KFT.; FEHÉRTÓ-TRANS SNACK KFT.; NYÍRSÉGTEFU 2009 KFT.; K+K SPEDIT KFT.; VÁR-TEAM KFT.; LAKI-SZIG KFT.; INTRUDAIR KFT.; CHARON-TRADE KFT.; SECURITY BÁRÁNY KFT.; Szakács és Társai Kft., ASONÁJ 2003 Kft.; CSMBT KFT.; HSC Motor; BERTI KLAUSZ

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: www.rvo.hu

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ