Hibázásnak nincs helye

Hibázásnak nincs helye

MEGOSZTÁS

 

Erőteljesen arra fog koncentrálni a Kurtos Róbert – Fridrik Gergő kettős, hogy pontokkal a zsebükben távozzanak a Mecsek Raliról, a múltkori pontvesztés miatt.

 

Készültéségi szintetek a Mecsekre?

– 90 %-osak vagyunk, ez is csak azért, mert míg sikeresen ki lettek cserélve a Mitsubishin a szükséges alkatrészek, addig a szervizbusz most ment szét. Mivel anélkül nehéz vontatni, így nemigen fogok aludni, de már kezdem megszokni. Viccelek…ezt nem lehet megszokni – mondja Robi nevetve.

Akkor tesztelni most sincs idő?

– Pihenni sincs időm, nemhogy tesztelni. De a jól bevált körömet mindig lerovom ott helyben, vagy a telephelyen… egy próbakör és ennyi. Nem lehet minden tökéletes, abból kell kihozni a legjobbat, amit az élet ad. Majd biztos lesz egyszer több időnk felkészülni, de ha jól tudom nem vagyunk ezzel egyedül. Az autósport ezeket a helyzeteket csak úgy hozza magával…mondhatni hozzá tartozik ez a sok-sok kaland. Egy dolog biztos, hogy már fázni nem fogunk sem a szervizben, sem az autóban.

A pályák fekszenek neked?

– Az Alsómocsolád régen volt, és most ismét autózhatunk rajta, de egyébként semmi új nincs benne az égvilágon. Még prológ sem lesz, viszont rajtceremónia igen, de a lényeg úgyis, hogy milyen itinert tudunk írni és másnap milyen formában tudjuk élesben használni. Nagyon de nagyon örülnénk, ha nem tennénk vakvágányra a kocsit, mint 2019-ben, mert rohadtul nem akarjuk a pálya széléről nézni a versenyt. Szóval nyomom majd neki, de csak óvatosba…tudod, ahogy szoktam.

Milyen cél lebeg a szemetek előtt?

– Elsődleges feladatnak tűztük ki, hogy begurulunk a céldobogóra, és ha csillagok állása is jó lesz, akkor reményeink szerint tovább gyűjthetjük a pontjainkat. A múltkori futamon nem jártunk túl sok sikerrel, ezért reméljük kárpótolnak minket a mecseki szakaszok. Eddig is fontosak voltak számunkra az élmények, tapasztalatok és kilométerek gyűjtései, ez most sem változott. Ezekből tudunk erőt meríteni a folytatáshoz, mert motiváció nélkül semmi nem megy…a rali sem.

Partnereink:

Kelet Autósport Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.; Vipo-Home Kft.; ztvmotorsport.hu

 

Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ