Hátrányból kovácsolnának előnyt

Hátrányból kovácsolnának előnyt

MEGOSZTÁS

Hátrányból kovácsolnának előnyt

Overdose Racing Team – Székesfehérvár Rallye 2016

Velenczei Ádám – Farnadi Ágnes, Mitsubishi Lancer Evo IX R4 

Overdose Racing Team – Székesfehérvár Rallye 2016 Velenczei Ádám – Farnadi Ágnes, Mitsubishi Lancer Evo IX R4
Overdose Racing Team – Székesfehérvár Rallye 2016
Velenczei Ádám – Farnadi Ágnes, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

Velenczei Ádám többször is bizonyított már az ORB mezőnyében, habár koránt sincs könnyű dolga, hiszen az összes helyszín ismeretlen számára. Tehetsége és navigátora, Farnadi Ágnes tapasztalatai segítséget jelentenek a jobbnál jobb eredmények elérésben. A páros bízik benne, hogy ez a hétvégi Székesfehérvár Rallyen sem lesz másképp…  

Velenczei Ádám: A veszprémi autógyilkos pályák rányomták bélyegüket a Mitsubishire, nagyon sok olyan dolog jött ki a kocsin, amire nem is gondoltunk volna. Szinte teljesen újjá kellett építenünk, hogy a hétvégén, Székesfehérváron ismét rajthoz tudjunk állni.

Ahogy tudom, korábban vegyes talajú futamnak számított a fehérvári, most azonban csak aszfalton fogunk autózni, amit én egy kicsit sajnálok. Így egy nap alatt kell majd közel 140 versenykilométert teljesítenünk.

Most is az újdonság varázsával fognak hatni a szakaszok, igaz, az oroszlányi egy részén korábban már autóztam, az RTE keretein belül. Még így is úgy érzem, jócskán hátrányban leszünk azokkal a pilótákkal szemben, akiknek többéves tapasztalatuk, valamint saját itinerük és belső kamerás felvételeik vannak, amikből készülhetnek a mostani megmérettetésre. Azért bízom benne, hogy az aszfaltos beállításaink most is beválnak, és fel tudjuk majd venni a kesztyűt a többiekkel szemben. Vannak elképzeléseim, mit lehetne máshogy csinálni Egerhez illetve Miskolchoz képest, de okosabb majd a saját tesztünk után leszek.

Ágival is egyre jobban összecsiszolódunk, ami szintén nagyon fontos tényező ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk. Jelenleg 7.-ek vagyunk a bajnokságban, az előrelépéshez viszont elengedhetetlenek lesznek a jó eredmények. Szeretnék most is beférni a TOP5-be, de kellő alázattal és csak pozitívan állunk azért a csaták elé.

Overdose Racing Team – Székesfehérvár Rallye 2016 Velenczei Ádám – Farnadi Ágnes, Mitsubishi Lancer Evo IX R4
Overdose Racing Team – Székesfehérvár Rallye 2016
Velenczei Ádám – Farnadi Ágnes, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

Farnadi Ágnes: A felkészülés most sem különbözik merőben a szokásostól. Talán csak annyiban, hogy július közepén Ádámmal részt vettünk egy sprintversenyen, ahol én vezettem, ő pedig navigált. Kitűnő csapatépítő alkalom volt, ahol nagyon jót szórakoztunk.

Székesfehérvárra első körben átnéztem a korábbi itinereket, többek között azokat is, amiket anno Petivel használtunk. A két fiú azonban teljesen különböző itiner szerint dolgozik, de azért alapnak mindenképp jónak tartom. Emellett belső kamerás felvételeket is elemzünk, ugyanis a három szakasz közül van egy, amit egyikünk sem ismer igazán. Ádám korábban már autózott az oroszlányi gyorson, míg nekem inkább a bakonycsernyei van meg jobban a fejemben, mivel amatőrként többször jártam már arra.

Csákberényben két éve már versenyeztem, de tavaly Petivel pont azelőtt estünk ki, hogy mentünk volna azon a szakaszon, így kevesebb a tapasztalatom róla. Az viszont biztos, hogy nagyon trükkös lesz ez a gyors, főleg, ha az elmúlt napok nagy esőzései ott hagyták nyomukat a pályán.

Persze most sem feltartott kézzel állunk oda a rajtba. Mindig óvatosan fogalmazzuk meg – még magunkkal szemben is – az elvárásainkat, de most is nagyon boldogok lennénk, ha beférnénk a TOP10-be. Tisztában vagyunk azonban azzal, hogy milyen erős mezőny lesz Fehérváron is, ugyanis néhány „új” páros is leadta nevezését, akik egy ideje nem vettek részt a futamokon, viszont köztudottan nagyon komoly ellenfelek. Fel kell tehát kötni a gatyát most is!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ