Háromból semmi…

Háromból semmi…

MEGOSZTÁS

A Mecsek Ralira, mint az előzőkre is, nagyon lelkesen érkezett meg a Hibján Joci – Szollár Csabi páros. De most nem az élet, hanem emberi mulasztás és felelőtlenség vetett véget a versenyüknek, amitől nagyon elkeseredtek.

 Mesélj Joci, mi történt már megint veletek?

– Elrajtoltunk a harmadik gyorsasági szakaszon, mentünk vagy 600 métert, és akkor ott találtunk egy Porschét a külső íven. Kisodródtunk mi is, tény és való, mert ugye előfordul, hogy egy versenyen az út szélére sodródik az ember, de nem számítottunk az ott álló autóra, és sajnos telibe vágtuk. Ami a legjobban bosszant, hogy eddig a sportbírók mindig szóltak, ha csak olaj is került a pályára, most viszont senki nem jelezte a kiesett kocsit. Aztán ott elég kellemetlen helyzet alakult ki, ami érthető, hiszen se magunknak, sem másnak nem akartunk kárt okozni…de mégis lett, ami nagyon elszomorít. Aztán persze még jött a vihar is, de nekünk már mindegy volt, hiszen abba kellett hagyni a törés miatt a versenyt. Sajnáljuk, hogy a felelősségvállalás évek óta egyoldalú.

Pedig új motorral… és nagy álmokkal érkeztetek.

–  Igen, azért kapott új motort a Ford, hogy végre jókat autózzunk, ne legyen technikai gondunk…és akkor megtörténik az, ami rajtunk kívülálló ok. Ismét hozzáteszem, hogy mi vállaljuk azt a részét, hogy kicsúsztunk, ez előfordulhat bármikor, és elő is fog, ilyen a rali. De a veszély, ha nincs jelezve a versenyző számára még a rajtban sem, akkor nehéz belekalkulálni, hogy nagyobb baj is történhet…és itt nem az anyagi kárra gondolok leginkább. Végtelenül rossz szájízzel jöttünk el a Mecsek Raliról.

Nagy károtok lett?

– Ahhoz nagy, hogy ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Egyébként nem vészes, de tört a hűtő, diffúzorok és egyebek, és akárhogy nézzük, csak fel kellett adnunk emiatt a csatát. Egy kormányösszekötő cserével megúsztuk volna, és folytattuk volna a küzdelmet.

Most pihentetitek egy időre a ralit?

– Nem tudom mi lesz. Nyilván megcsináljuk majd az autót, de talán ideje kicsit parkolópályára tenni ezt az egészet, mert az utóbbi időben több bosszúságot és nehéz napokat okozott számunkra, mint örömöt. Szerintem most áthelyezzük a fókuszt a családra, nyaralásra, munkára, aztán meglátjuk melyik futamra nyugszik meg a lelkem.

Partnereink:

NEV-ÚT KFT.; KOMPRESSZOR VARGA-IC Bt.; SECURITY BÁRÁNY KFT.; A-VÉD KFT.; GERDA-TRANS KFT.; SZIMITA TRADE KFT.; FEHÉRTÓI CSEMEGE; FEHÉRTÓ-TRANS SNACK KFT.; SMALL-EAST BT.; NYÍRSÉGTEFU 2009 KFT.; NYÍR-TEL KFT.; K+K SPEDIT KFT.; LAKI-SZIG KFT.; CHARON-TRADE KFT.; SZAKÁCS ÉS TÁRSAI KFT.; FASTRACERS.HU; ROBIT TECHNIK BT.; ALUSCHLOSSER KFT.; BERTI KLAUSZ KFT.; ASONÁJ 2003 KFT.; AXIN ORIGÓ KFT.

 Szöveg: Tiba Anita

Fotó: FastRacers.hu – Rally Team

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ