Három autóval várta a Mikulást a Korda Racing

Három autóval várta a Mikulást a Korda Racing

MEGOSZTÁS
Fotó: matezsoltee

Két rali és egy tereprali autóval vett részt az idei Mikulás Rally a Hídépítő Kupáért raliversenyen a Korda Racing, a murvás veszprémi pályákon Várkonyi Szabolcs, Hevesi István és ifjabb Fekete László vehette kézbe az irányítást.

Idén immár 22. alkalommal került megrendezésre a veszprémi központú Mikulás Rally, amelyen a szokásoknak megfelelően most is a jó hangulat volt az elsődleges szempont a résztvevők számára. Az idei év újdonságát elsősorban az jelentette, hogy a rali szervezői három körben, két gyorsasági szakaszt iktattak a programba, a közel 14 kilométeres Kislőtér mellé a 10 kilométeres Jutaszpuszta került be az útvonalba.

Fotó: matezsoltee

A Korda Racing versenyautói évről-évre rendre felsorakoznak a rajtvonalnál és nem történt ez másként most sem, a csapat három versenyautóval érkezett Veszprémbe. Az egyik legbiztosabb pont a csapaton belül ifjabb és idősebb Fekete László, akik Veszprémiként minden évben hazai pályán búcsúzhatnak a szezontól. Idén azonban új vizekre eveztek és a jól megszokott Citroen C2-est erre az alkalomra a csapat tereprali autójára, a Nissan Qashqai-ra cserélték. Az ismerkedés nagyon jól ment, hiszen Feketéék az első méterektől fogva harcban voltak a tereprali kategória első helyéért a jóval rutinosabb román versenyzővel, a gyári Mitsubishi Racing Lancerrel száguldó Costel Casuneanu-val. A nyitó szakaszon még Costel volt a gyorsabb, a következő pályán azonban már átvették a vezetést Feketéék, amit az utolsó előtti szakaszig őriztek. A záró gyorsaságin viszont beköszöntött a technika ördöge, de ez sem szegte kedvüket, hősies munkával felülkerekedtek a nehézségeken és a célban fejezték be a versenyt.

Fotó: matezsoltee

Szintén családi páros foglalt helyet a Korda Racing R5-ös Skoda Fabiájában, Várkonyi Szabolcs a tavalyi évhez hasonlóan idén is feleségét, Várkonyi-Cser Mónikát autóztatta meg a veszprémi murvás utakon, a házaspár végül az abszolút 19. helyen érkezett célba a Skodával.

Újra szenzációs teljesítménnyel rukkolt elő Hevesi István, aki ezúttal is az EVO VI-os Mitsubishi Lancert állította hadrendbe. Hevesi ezúttal azt a nem kis bravúrt hajtotta végre, hogy 16 R5-ös autó között, végig az élmezőnyben autózva, szerezte meg az abszolút hatodik helyet az öregecske Mitsubishivel.

„Idén is remek versenyt hozott nekünk a Mikulás, ezúton is köszönjük a szervezőknek a lehetőséget, hogy egy ilyen remek hangulatú rendezvényen búcsúzhatunk a murvás pályáktól.” – mondta Korda Erik a verseny végén. „Egészen más ilyenkor a hangulat a versenyautóban, a pályák szélén és a szervízparkban is, hiszen ezen a hétévégén tényleg az a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat. Számunkra viszont ez is ugyanannyira fontos, mint egy bajnoki forduló és azt hiszem a srácok ismét remek munkát végeztek, autóink sikerrel teljesítették a távot. Az idei szezonban még egy feladat vár ránk, az év utolsó napjaiban a Szilveszter Rallyn veszünk még részt, de időközben már a következő szezonra is elkezdtük a készülődést.”

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, Stravia Kft, Ecowian Környezetbarát Tisztítószerek, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, Inwatech Kft, Nógrádker Zrt., RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, K-P-K TransCoop Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Iter Építő, ZN-Tech, Tibuktu, PP Media, Equicom Kft, A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars, Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft.

2018. december 10.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ