Harmadszor is bajnok Hideg Krisztián és Kerék István!

Harmadszor is bajnok Hideg Krisztián és Kerék István!

MEGOSZTÁS

HIDEG RALLY TEAM – 8. Mahle Rally Nova Gorica, 2019. szeptember 19-21.

Hideg Krisztián – Kerék István, Skoda Fabia R5

Három hónap kihagyás után, konkrét céllal, méghozzá a horvát bajnoki cím megvédését szem előtt tartva érkezett Nova Goricába Hideg Krisztián és Kerék István. A bajnokság szlovén állomását szeptember 19-21. között rendezték meg, a páros által oly jól ismert és kedvelt pályákon. Tudásukat most sem hazudtolták meg: magabiztosan nyerték a horvát értékelést, emellett nagy abszolútban 7.-ként, az ERT-ben pedig 4.-ként intették le őket. Hidegéket ezzel pedig harmadszor kiáltották ki horvát bajnokoknak!

Hideg Krisztián: A Nova Gorica Rally rajtjába sajnos úgy kellett odaállnom, hogy a felkészülésem nem volt 100%-os, és fejben sem voltam teljesen ott. A gyerekeim, Ádám és Réka is egyre ügyesebben gokartoznak, velük is hol az országot, hol Európát járjuk, így rengeteget utazunk, nem nagyon marad időm a pihenésre. Persze, panaszkodni nem akarok, hiszen öröm látni, hogy ilyen sikeresek. Ez viszont egy picit háttérbe szorítja az én pályafutásomat – ami természetes.

Számunkra a horvát bajnokság megnyerése és lezárása volt a cél ezen a hétvégi futamon, így a taktikánkat is ehhez igazítottuk. A nagy ellenfelünket, Prodant néztük végig, aki azért küzdött, hogy itt nyerjen, és így még megtartsa a bajnoki címre való esélyeit. Mi viszont csak akkor ünnepelhettük a címvédést, ha Prodan nullázik. Ez be is következett, hiszen a Fogassy Gergő, Berendi Dávid páros baleseténél a horvát pilóta nem állt meg, az FIA pedig ezért 10 perces időbüntetésre ítélte, amire válaszul inkább összepakolt a csapatával, és elmentek.

Ezután nekünk már tényleg csak annyi volt a dolgunk, hogy épségben bekormányozzuk a Skodát a célba. Feszegethettük volna még a határokat, hogy az abszolút értékelésben előrébb kerüljünk, de nem akartunk felesleges kockázatot vállalni. Nem vagyok felhőtlenül boldog, mert a tempónk nem volt a legjobb, a fiatalok jócskán felgyorsultak. De a lényeg persze most is az, hogy a céljainkat elértük: harmadszorra is horvát bajnokok lettünk.

 

Kerék István: A jól ismert, nagyon technikás, ultrajó pályákon rendezték meg most is a horvát bajnokság szlovéniai állomását, a Nova Gorica Rallyt. Pénteken és szombaton összesen 13 gyorsaságit kellett teljesítenünk, köztük egy városi szuperspeciált, ami igencsak próbára tett mindenkit, hiszen kemény, hideg gumikon, betonpadkák között kellett teljesíteni a szakaszt, két és fél óra várakozást követően. A rendezésre ezen kívül azonban nem lehet panaszunk.

Az autó egész hétvégén tökéletesen működött, mindössze egy apró fékproblémánk volt, mint szinte bárkinek azon a trükkös, kanyarokkal teletűzdelt szakaszon. Összességében a tempónk nem volt meg, de azért nagy boldogsággal tölt el, hogy ismét sikerült elhódítanunk a horvát abszolút bajnoki címet! Ezzel pedig, ha minden igaz, az arany sisak díjat is megkapjuk majd év végén, hiszen a horvát bajnokság rendezői külön el szokták ismerni azokat, akiknek sikerül egymás után három alkalommal is a dobogó legfelső fokára állni év végén.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Laurel Kft., Richmond Logistics, Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Patócs Autóház Kft., Metálkontakt Kft., Firebox Kft., C-Service Kft., Sky-Tools, Dornhof Nagy Und Partner Kft., Nagy József Auditor, Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft., Aszú Étterem, Vázterv Mérnök Iroda Kft., Continental Group Kft., SRT Kft., Ventosus Kft., Moltech, Euroll Kft., HNN Projekt, NPA General Bau

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ