Ha végig megy, Prokop nyeri a WRC2-t Kenyában

Ha végig megy, Prokop nyeri a WRC2-t Kenyában

MEGOSZTÁS
Fotó: Martin Prokop Facebook

Amennyiben Martin Prokop célba ér Kenyában a naivahai központú Safari Rally WRC2 kategóriájában, megnyeri versenyt, miután Teemu Suninen – M-Sport -, illetve a Toksport csapatának – Mikkelsen, Bulacia – autói sem vesznek részt az afrikai futamon, így a cseh pilóta lesz a kategória egyetlen indulója.

Suninen hiánya mögött az áll, hogy az autó futamon való részvételéhez 5 fős szerelőcsapatra van szükség és Kenyából való visszatérés után az Észt Rallyra való felkészülés miatt nem engedheti meg magának az M-Sport a 10 napos karatén időszakot, nyilatkozta a cumbriai székhelyű csapat első embere Malcolm Wilson.

A Toksport tulajdonosa, Serkan Duru is nyilatkozott a távolmaradásukról. Andreas Mikkelsen autójának a bukóketrece megsérült, míg Marco Bulacia kétszer is átfordult a Skoda Fabia Rally2 tetején. A teszten és a futamon is megtörtént a kaland. A bukócső nem sérült, de több fontosabb elem cseréje indokolt. Van egy ügyfele a csapatnak, aki Kenyában rajthoz áll, de inkább kivárnak és a Japán futamon tervezik a versenyzést.

Így #23 rajtszámú Prokop egyedüli indulóként esélyes a futamgyőzelemre Kenyában a 320.19 kilométernyi murvás futamon, aki Jari Huttunen, Mads Østberg és Bulacia mögött a legutóbbi olaszországi futamon a negyedik helyen végzett.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ