H-Moto Team – Kakuszi Ádám – Év végi interjú

H-Moto Team – Kakuszi Ádám – Év végi interjú

MEGOSZTÁS

A H-Moto Team tehetsége idén megnyerte az SSP 300-as kategóriában a Főnix Kupát, ami pályafutása eddigi első összetett sikere

Kakuszi Ádám: „Jövőre már szeretnék fellépni a hatszázasok közé”

Noha az alapcélját, a teljes Alpok Adria bajnoki szezont nem tudta a kialakult egészségügyi helyzet miatt teljesíteni, azért nem maradt trófea nélkül Kakuszi Ádám. A H-Moto Team ifjú motorosa ugyanakkor csak annyit tud a 2021-es idényével kapcsolatban, hogy szeretne a 300-as motorról feljebb lépni, azaz jövőre már 600-ason róni a köröket. Év végi visszatekintés az idei csonka szezonra.

– Milyen tervekkel várta a 2020-as szezont, és mi valósult meg mindebből?

– Egész szezont mentem volna az Alpok Adria Bajnokságon, ahol az lett volna a fő cél, hogy rengeteget tanuljak és fejlődjek. Sajnos a vírus miatt összesen csak egy versenyen vettem részt, ahol sikerült legjobb magyarként az ötödik helyet megszereznem.

– A SSP 300-ban idén megnyerte a Főnix Kupát. Milyen érzés egy sorozat összetett győztesének lenni?

– Nagyon jó érzés, hiszen ez az első összetett trófeám a pályafutásom során. Több versenyt sikerült megnyernem ebben a felnőtt mezőnyben, ami bíztató a jövőre nézve.

– Milyen tapasztalatokat szerzett a nemzetközi megmérettetéseken? 

– Nagyon jókat sikerült csatáznom a többi versenyzővel, sok esetben adok-kapok verseny volt, szóval nagyon élveztem ezt az egészet. Rengeteget tanultam ezekből, ma már sokkal jobban tudom, hogy egy bizonyos helyzetben miként tudok úgy előzni és ebből előnyt kiépíteni.

– Miben sikerült idén előre lépnie, és miben kell még feltétlenül javulnia?

– Féktávokon erős vagyok, de nem tagadom, bőven van még tanulnivalóm. Akárcsak abban, hogy javítsak és versenyképessé tegyem magam a kanyarsebességekben és a kigyorsításokon. Egy motoros sosem kész, mindig lehet hova fejlődni.

– Kipróbálta már a 600-as motort is. Jöhet 2021-ben a kategóriaváltás?

– Sajnos még nem tudjuk, hogy a jövő évben hol fogok menni. Ha úgy adódik, akkor jó lenne kipróbálni magam a 600-as mezőnyben.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ