Gus Greensmith első benyomásai a Škoda Fabia RS Rally2-s tesztjéről

Gus Greensmith első benyomásai a Škoda Fabia RS Rally2-s tesztjéről

MEGOSZTÁS

Gus Greensmithnek értékes kilométereket gyűjtött a Toksport Škoda Fabia RS Rally2-nek tesztelése során.

Az angol, aki tavaly év végéig az M-Sport Ford élvonalbeli csapatának tagja volt, 2023-ban új kihívás elé néz, és egy teljes WRC2-es kampányt tervez a Toksport által felkészített autó volánja mögött.

Greensmith a héten Portugáliában tesztelte az autót, mielőtt versenyezne a hétvégi kezdődő Rali Vieira do Minho futamán. A luzitán ralin olyan gyorsok szerepelnek, amelyek hasonlóak azokhoz, amelyekkel a májusi Vodafone Rally de Portugalon is szembe kell néznie.

Eddig pozitívak a benyomásai.

“Az elmúlt néhány évben egyértelmű volt, hogy a Toksport és a Škoda az, akit meg kell verni a WRC2-ben. Miután a Škoda Motorsport bemutatta az új Fabia RS-t, nem volt nehéz döntés meghozni” – magyarázta Greensmith. ” Teszteltük az autót, ami után egyértelműen kiderült, hogy nem hoztunk rossz döntést.

“Az első benyomásaim az autóról az, hogy nagyon könnyű vezetni. Igazából eléggé meglepő volt – nagyon könnyű vezetni a Škodát, miközben nem éreztem benne a valós sebességet.”

“Amikor azonban megnéztük az adatokat, minden működött hibátlanul. Egy egy könnyen vezethető és hyprs autó.

Greensmith további részleteket is elárult a versenynaptárával kapcsolatban, és úgy tűnik, hogy ez egy zsúfolt év lesz a 26 éves versenyző számára.

A jövő hónapban megrendezésre kerülő Guanajuato Rally Méxicótól (március 16-19.) kezdve azt tervezi, hogy minden WRC futamon rajthoz áll, és azokat a versenyeket választja, amelyeken pontokat szerezhet.

“Azt hiszem, a terv egyelőre az, hogy alapvetően a naptár többi részét (Mexikótól) végigcsinálom” – mondta. “Hogy mely ralikon fogunk pontokat szerezni, az majd az év közben dől el. Mexikóban, Horvátországban és Portugáliában mindenképpen szeretnék pontokat szerezni, majd onnantól kezdve eldöntjük, hogy mi legyen a szezon hátralévő részében.

“Hazudnék, ha azt mondanám, hogy semmi mást nem tartok szem előtt, mint a bajnokság megnyerését, de az biztos, hogy idén jó verseny lesz. Bárki is nyeri meg, nagyon megérdemli majd.”

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ