Grönholm: Rovanperä készen áll a győzelemre

Grönholm: Rovanperä készen áll a győzelemre

MEGOSZTÁS

A FIA WRC kétszeres világbajnoka Marcus Grönholm azon a véleményen van, hogy Kalle Rovanperä készen áll arra, hogy megnyerje az idei világbajnokságot, és arról is beszélt, hogy itt az ideje, hogy az egyéni világbajnoki cím visszatérjen Finnországba.

2022 FIA World Rally Championship / Round 04 / Rally Portugal 2022 / 19-22 May, 2022 / 21-24 April 2022 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

A bajnokságot jelenleg vezető Kalle Rovanperä 106 ponttal rendelkezik, és az idei szezonban eddig háromszor nyert zsinórban, míg figyelemre méltó, hogy egymás után két versenyen (Rally Croatia, Rally de Portugal) is ő szerezte a maximális pontszámot, ő volt a leggyorsabb a ralikat záró Power stage gyorsokon.

A legfigyelemreméltóbb azonban az, hogy Rovanperänak sikerült megszereznie a 2022-es év harmadik győzelmét Portugáliában, ahol a pénteki szakaszokon ő indult elsőként, ami azt jelenti, hogy neki kellett megtisztítania a murvás gyorsokat az őt követő versenyzőtársak számára.

Nagyon, nagyon jómondta Grönholm. Szerintem készen áll arra, hogy megnyerje a bajnokságot, ha úgy folytatja, ahogy a szezont kezdte, ez nem kérdés. Amikor nyomás alatt van, akkor gyors és hihetetlenül jól teljesít. Valami lehet a fülei között, miközben egy remek versenyző. Kisgyerekkora óta tanul, és már rengeteg kilométert futott, de mentálisan is nagyon jó. Már 20 éve -2000, 2002-, hogy én nyertem VB címet, azóta szinte csak franciák nyerték a címet, úgyhogy most már itt az ideje, hogy a cím visszakerüljön Finnországba.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ