Grand Premo Red Bull de Andalucia – Quartararo, Viñales, Rossi

Grand Premo Red Bull de Andalucia – Quartararo, Viñales, Rossi

MEGOSZTÁS

MotoGP 2020 Grand Premo Red Bull de Andalucia

Fabio Quartararo, Maverick Viñales, Valentino Rossi személyében három yamahás végzett a Grand Premo Red Bull de Andalucia futamán. Quartararo kettőből, kettő győzelmi mutatóval bír, míg Maverick Viñales is duplázott a második helyen.

A futam legnagyobb hiányzója a világbajnoki címvédő Marc Marquez, akinek az előző hétvégén eltörött a felkarja. A spanyol fenomén leghamarabb a következő brnói hétvégén térhet vissza, úgy, hogy a neve mellett eddig nulla pont szerepel.

#20 – Fabio Quartararo

Kemény verseny volt! Ebben a hőségben 25 kört lemotorozni, életem legnehezebb versenye volt. A kezem és a lábam nagyon forróak voltak, nem volt levegő ami hűthette volna őket. Nagyon jól éreztem magam a motoron. Annak ellenére, hogy ugyanazon a pályán versenyeztünk, mint a múlt héten, az eltérő feltételekhez, azonnal alkalmazkodnunk kellett. Amikor először láttam a különbséget, hogy 0.6 s Valentino [Rossi] és köztem, azt hittem, hogy itt az idő és nyomnom kell. Aztán a hatodik körben amikor megláttam, hogy mekkorára nőtt, alig hittem a szememnek. Azon a ponton már tudtam, hogy nyugodtnak kell lennem és haza kell vinnem a motort. Nagyon örülök, hogy egy újabb győzelmet szereztem, különösen egy olyan futamon, mint mai. Csodálatos volt egy dobogón állni Valentinoval, aki a kezdetektől a példaképem volt. Nagyon köszönöm a csapatomnak, a Yamahának , a támogatóimnak és a családomnak!

#12 – Maverik Vinales

Teljesen elkészültem az erőmmel, a futam nagyrésze alatt alig kaptam levegőt. Az első kanyarban igyekeztem megelőzni Fabiot, hogy enyém legyen a tiszta pálya, mert nagyon erősnek éreztem magam a motoron, de túl szélesre sodródtam és Fabio és Vale is megelőztek. Aztán Vale mögé beragadtam és körökön keresztül alig tudtam levegőt venni, alig maradt erő a testemben. Nem tudom miért, talán a többi motor hője miatt visszaestem. Az alatt az öt kör alatt mentem ahogy tudtam, majd a futam végére újra megtaláltam a ritmusom. Úgy érzem, hogy az első körben ment el a versenyem, lehetett volna ez sokkal jobb is.

#46 – Valentino Rossi

Nagyon boldog vagyok, mert régen álltam a dobogón. Visszatértünk a helyen útra és elhagytuk az eredménytelen időszakot és a rossz eredményeket. Ezt a hétvégén teljesen másképp dolgoztunk. Nagyon örülök annak a munkának, amit David Muñoz végzett. Jól sikerült az első köröm, de nagyon hosszú volt utána a verseny. Nagy örömmel tölt el, hogy sikerült visszatérnem a dobogóra. Számomra egy dobogó majdnem felér egy győzelemmel.

Fotó: www.yamaha-racing.com/

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ