Gp2, egy kis eső, egy kis tánc – Silverstone

Gp2, egy kis eső, egy kis tánc – Silverstone

MEGOSZTÁS

Könnyed versenynek indult, őrület lett a vége… Mondhatni “csak” a szokásos történt a Gp2 silverstone-i sprintversenyén. Az utolsó körökben eleredő esőben Jordan King újfent győzni tudott, de az öröm most valószínűleg a Manor Mp Motorsport háza táján a legnagyobb, hiszen Oliver Rowland a harmadik helyével átvette a vezetést a bajnokságban! Gp2 híreink!

row

King a fordított pole-ból száraz körülmények között kezdte meg a versenyt, és jó rajtolt, megőrizte előnyét Nobuharu Matsushita, Norman Nato, Oliver Rowland és Luca Ghiotto előtt. A későbbiekben aztán helycserés támadások indultak, melyben Luca Ghiotto vitte a prímet, és zárkózott fel másodiknak.

ghio

Ghiotto egyre jobban közeledett Kinghez, de a Racing Engineering pilótája tartani tudta előnyét. Az utolsó körökre aztán megérkezett az égi áldás, először csak enyhébb formában, majd komolyabban is rákezdve. Elég idő híján már senki nem vállalt boxkiállást és kerékcserét, így megkezdődött a korcsolya, több látványos csatával megajándékozva a nézőközönséget. Többen hibáztak, Nato megforgott és a kavicságyban kötött ki, a Rowland pedig feljött a harmadik helyre.

king

Végül is King-nek sikerült megtartani vezető pozícióját, és győzedelmeskedni, Ghiotto-nak pedig az első pódiumos helyezését megszereznie. A harmadik helyen befutó Rowland lehetett a legboldogabb ember, hiszen az érte járó pontokkal átvette a vezetést abban a bajnokságban, ahol nyolc pilóta áll huszonöt pontos különbségen belül!

race2

Folytatás két hét múlva Magyarországon, a Hungaroringen!

Képek:

Gp2 Media Service / Sam Bloxham / Zak Mauger

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ