Good bye GP2 – Hello Fia Formula 2…!!

Good bye GP2 – Hello Fia Formula 2…!!

MEGOSZTÁS

Kisebb bombaként robbant a hír ma este, hogy a tervekkel ellentétben már idén megkezdik a Gp2 széria átintegrálását az FIA F sorozatába. Noha konkrétan egyelőre csak névváltoztatás történt, jövőre már az autók is megújulhatnak. 

A Gp2 mai formájában és lebonyolítási rendszerével 2005 óta működik, és az egyik, de inkább a legsikeresebb Forma-1 nevelőszériájaként vált világszerte ismertté.

Ugyan az eltelt években a technika változott, de a versenyek színvonala mindig is azt a magasságot ütötte meg, amelyről sok konkurens példát vehetne. A vakmerő rajtokról és elképesztő kerék a keréken csatákról elhíresült bajnokság olyan neveket termelt ki és adott az F1-nek, mint Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Nico Hülkenberg vagy épp Romain Grosjean. De elég lenne csak a McLarennél debütáló újonc, Stoffel Vandoornet említeni, hogy lássuk, micsoda minőségi munka is zajlik a talán kicsit “méltatlanul” a nagy testvér árnyékában meghúzódó műhelyben.

Bár a lebonyolítási struktúrában az önálló hétvégén kívül nem várható komolyabb változás az eddigiekhez képest (a bajnokság bahreini nyitányán nem betétfutamként, hanem teljes joggal áll fel a széria), azért véleményünk szerint megvan a remény a nagyobb rivaldafényre is. A következő esztendő pedig már minden bizonnyal a hat évenként cserélendő Dallara-k megújulását hozza majd magával. A motorsport világtanács és a Gp2 vezetője, Bruno Michel is elégedett a történtekkel, utóbbi kifejtette, hogy véleménye szerint ez egy további lépcsőfokot jelent a pilóták F-1-re történő felkészítésében – mindezt magas fokú szakmaisággal, a résztvevők költséghatékony büdzséje mellett.

Közben a csapatok is “helyezkednek”, többek között a címvédő olasz Prema Racing idéntől a Prema Theodora Racing néven folytatja, míg az Arden Motorsport neve Pertamina Arden-re változott. Pilótafronton is várható még mozgás az F2-ben (még szokni kell…), Nabil Jeffri az előbb említett Arden-től a Trident-hez igazolt, ezzel is egy lépéssel közelebb kerülve a saját maga és a honfitársai álmához – mely egy maláj pilóta száguldó cirkuszban történő stabil szereplését jelentené.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ