Glock nyert Zandvoortban – Ekström és Auer pont nélkül maradtak

Glock nyert Zandvoortban – Ekström és Auer pont nélkül maradtak

MEGOSZTÁS
#16 Timo Glock, BMW M4 DTM

A BMW pilótái szerezték meg a dobogó mindhárom fokát – Glock, Wittmann,Martin
A pályán kívüli kaland és majd az azt követő megforgás pontnélküli futamot eredményezett az éllovas Mattias Ekström számára.
A pilóták bajnoki pontverseny szorosabbá vált

#11 Marco Wittmann, BMW M4 DTM, #16 Timo Glock, BMW M4 DTM, #36 Maxime Martin, BMW M4 DTM

Timo Glock szezonbéli első győzelmét aratta a hollandiai Zandvoortban. A 4307 méteres pályán a 35 éves pilóta 37 kör megtételét követően szerezte meg a győzelmet Marco Wittmann és Maxime Martin előtt. Így a dobogó mindhárom fokára a BMW pilóták állhattak fel.
Az ex- F1-es pilóta 67. futamán negyedik győzelmét aratta. Három BMW a dobogón, ez egy álom! – mondta a futam végeredményéről Glock. A bal első gumiabroncs nagyon gyorsan kopott. Furcsáltam, és nagyon aggódtam, hogy a kerékcseréig kibírja e. De a végén minden remekül alakult. Nagyon örülök az eredménynek – értékelt a futamgyőztes BMW-s.

A negyedik és az ötödik hely az Audi versenyzői végeztek Mike Rockenfeller és Jamie Green személyében. Paul Di Resta volt a legjobb pozícióban záró Mercedes-AMG pilóta. René Rast a kilencedik helyen végzett, ami elegendő volt a számára ahhoz, hogy átvegye a vezetést a pontversenyben egyetlen ponttal a svéd Mattias Ekström előtt. Az Audi pilótája a tizedik helyről kezdte meg a futamot, de a kerékcserét követően a hideg gumikon a kavicságyban kötött ki, majd ugyan abban a körben meg is forgott. Így kikerült a pontszerzők közül.

Lucas Auer sem tudott pontot szerezni. Auer ütközött Nico Müllerrel, versenyen. Az osztrák képes volt folytatni a futamot, de csak a 15. helyen sikerült célba érnie.

#33 René Rast, Audi RS5 DTM

A DTM pilótai pontversenyében sűrűsödik a mezőny. Az első helyen álló 114 pontos René Rast és a nyolcadik helyen álló 85 pontos Mike Rockenfeller között mindössze 29 pont a különbség. A második helyen Mattias Ekström 113 ponttal a második, Lucas Auer 99 ponttal a harmadik és a 98 pontos Timo Glock jelenleg a negyedik.

A zandvoorti hétvége második futama vasárnap 15.15 órakor kezdődik.


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ