Gender Racing Team – Eszenyi László nem, Stern Roland igen?!

Gender Racing Team – Eszenyi László nem, Stern Roland igen?!

MEGOSZTÁS

Amíg Rónai Tamás a NEC Hungaroringen rendezett fordulóján vendégeskedett, a Gender Racing Team másik két pilótája számára sem állt meg az élet. Ki kicsit, ki jobban készült a következő hétvégére – az arányok nem a versenyzők hangulatingadozásának tudhatók be, inkább technikai természetűek.

Eszenyi László a soron következő hétvégét kihagyni kényszerül, ő maga mesélt nekünk az ok-okozati összefüggésről:

laciesz

„Nagyon szeretem a Pannónia-ringet, az egyik kedvenc pályám, az elmúlt nyolc év során, így tulajdonképp a kezdetek óta folyamatosan visszatérő vendégnek számítok. Tartok egy szakállas körrekordot is, amit még egy régi Dallara-val sikerült itt felállítanom – azóta már nem is használnak ilyen autókat, szóval ez a csúcs vélhetően megdöntetlen marad. Idén sajnos ki kell hagynom ezt a versenyhétvégét, az első, Hungaroringen rendezett fordulóban volt egy kisebb koccanásom, ami aztán egy olyan hibát okozott, amit későn fedeztünk fel. Ezért az idei esztendőben kimarad a Pannónia…”

Eszenyi Laci nagyon vágyott a versenynaptárba idén visszatérő hegyi futamra is, ám balszerencséjére ott sem tudott indulni, lévén azt egy későbbi időpontra halasztották:

„Be kellett látnom, noha nagyon szerettem volna a szűk korlátok között, közel a nézőkhöz, hegyi utakon versenyezni, jobb, hogy a halasztás miatt nem indultunk. Az ok prózai, lévén más, speciális gumikeveréket kellene használnunk, a verseny szintén speciális jellegéből adódóan. Ez egy jóval magasabb összköltségű futam lett volna – akár a keret többszöröse is -, mint amit egy „átlagos” gyorsasági hétvégén felemészthetünk. Visszatérve a Pannónia-ringre, most egy kis kényszerpihenő következik, lehet, hogy el sem megyek a helyszínre, nem akarom fájdítani a szívem – de a fiúknak nagyon szurkolok!” – zárta mondandóját a rutinos rangidős.

Stern Roland ellenben nagyon is készül, komoly tervekkel, és szándékkal érkezett meg az ostffyasszonyfai aszfaltcsíkra… A tehetséges úriembert a csütörtöki tesztek végeztével sikerült telefonvégre kapnunk:

roli1

„Nagyon-nagyon meleg volt a bemenetelek során, és egy picit haragszom magamra, hiszen másképpen terveztem a dolgokat. Nem vagyunk elkésve semmivel sem, de akkor is szerettem volna magabiztosabban tejesíteni az autóban, már az első napon is. Az időeredmények ugyanakkor nem alakultak rosszul, úgy érzem, használt szetteken kiautóztuk, amit csak lehetett. A kavicságy meglátogatásával adtam egy kis szerelni valót is a srácoknak, ők persze ezt nem bánják, én viszont jobban örültem volna, ha nem okozok nekik pluszmunkát.

rolipod

Baj nincs, megyünk előre, cél a dobogó a hétvégén! Az idei első versenyünk produktumával magasra tettem a lécet saját magamnak, hiszen voltam már harmadik, és voltam második is – titkon most már jó lenne egy első hely… Meglátjuk. Csapattársam, Eszenyi Laci kiválásával talán még jobban megnyílik az út, de autóversenyzők vagyunk, csatában szeretné mindenki, hogy eldőljön a helyezése!” – zárta mondanivalóját Roland, aki gokartos múlt híján is piszkosul gyors tud lenni a Forma Renault volánja mögött.

Meglátjuk, hamarosan eldől, péntektől vasárnapig a gyorsasági országos bajnokság második fordulója következik, a Pannónia-ringen!

 

Képek: Háfra Zsolt

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ