Gender Racing – A Pannónia-Ringen is a győzelem a cél!

Gender Racing – A Pannónia-Ringen is a győzelem a cél!

MEGOSZTÁS

Az előttünk álló hétvégén a Pannónia-Ringre költözik a Gyorsasági Autós Bajnokság és az Eset V4 cup mezőnye. Sokéves tapasztalat, hogy ezen a pályán nemcsak az ellenfelekkel, de a pokoli hőséggel is meg kell küzdenie a formaautós mezőnynek, így Tóth Gender Tamás fiainak is.

Magyarország vezető open wheel versenycsapata természetesen áll a kihívás elé, és minél jobb eredményekkel távozna az ostffyasszonyfai katlanból. Ezt támasztják alá a pilóták szavai is. Rónai Tamás jól ismeri és kedveli is az aszfaltcsíkot, ennek megfelelően az elvárásai is magasak:

„A srácoknak rengeteg alkatrészt kellett cserélniük az előző gárda hanyag munkája miatt, lényegében felújították az autót. Jó volt látni mekkora lelkesedéssel vetik bele magukat a munkába, ez az elmúlt évben nem volt megszokott dolog az előző szerelőimtől. Nagyon sokat dolgoztak, aminek reméljük, meglesz az eredménye. Bízunk benne, hogy minden rejtett hibát megtaláltunk, és ezentúl messzire elkerülnek bennünket a technikai hibák! A fiúk közül sokan a Zengő Motorsportnál és M1RA Racing Teamnél is gyűjtik a tapasztalatokat, így biztos vagyok abban, hogy ebből a Gender Racing Team is profitál majd.

Remélem tudunk szépen menni előre, tovább a megkezdett úton. A hosszú szünetben sok mindent csináltunk mind csapatszinten, úgy egyénileg is. Jómagam nyelvvizsgáztam, és sikeresen zártam az iskolai évet. Hamar elrepült az idő, de azért nagyon jó lesz már visszaülni az autóba. Kemény meccsre számítok a Formula Master ellen, a Pannónia-Ring az a pálya, ahol megfoghatjuk az erősebb autókat is! Mindent elkövettünk és sokat melóztunk ezért az elmúlt két hónapban, ettől vezérelve csakis a győzelem lehet a cél!” – vázolta gondolatait Rónai Tamás.

Stern Roland is felkészülve vág neki a hétvégének, és eltökélt célja, hogy a tabella állása a versenyhétvége után is a jelen képet mutassa. Vagy egy kicsit még jobbat is! Elmondása szerint sokat dolgozott ezért a holtidőben, aminek meg kell, hogy legyen az eredménye:

„Nagyon várjuk már a hétvégi fordulót, felkészültünk fizikálisan és mentálisan is az extrém meleg jelentette kihívásokra. Felsejlett bennem a tavalyi futam, amikor egy győzelmet „sikerült” eldobnom, hiszen nagy előnnyel vezettem a versenyt, aztán a végére egy hiba miatt mégsem jött össze a dobogó legfelső foka. Rengeteget tanultunk abból az esetből, és erre építve most minden szinten egy jobb produkcióval igyekszünk előrukkolni.

Minimum 2-3 tizedes gyorsulást várok magamtól egy körön, és pozitívan tekintek előre. Az autót nálam is updateltük, valamint megtaláltuk a bosszantó váltóhiba okát is. Sikerekben gazdag versenyeket várok, harcolni fogunk az első helyekért!” – összegzett Roland.

A Pannónia-Ringen ma még csak szabadedzéseket tartanak, ám szombat délelőttől már élesben megy a küzdelem!

Képek: Kollár Attila

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ