Futamgyőzelemre hangolódva

Futamgyőzelemre hangolódva

MEGOSZTÁS

A Klausz-Csányi kettős egyetemi tanulmányai és a Bodrogkő Rallye-n szenvedett balesete után most már teljesen a versenyzésre tud koncentrálni. A bajnoki cím kissé eltávolodott tőlünk, azonban egy futamgyőzelemre mindenképpen beneveznének.
Az ötödik, és egyben leghosszabb verseny következik a 2022-es bajnokságban. Eddig hogyan alakultak a dolgaitok?

Sajnos nem teljesen a terveink szerint, ahogy a szezon elején kitaláltuk. A tempónk azt gondolom megvolt mindegyik futamon, sajnos azonban a Boldogkő Rallye-n szenvedtünk egy balesetet, és annak hatására egy kicsit visszaesett ez a lendület. Valamint ott nyilván mínuszolnunk is kellett egy versenyt, majd az azt követő futamon szerzett hiba is a hátrányunkra vált. A Mecsek Rallye-n egy hetedik helyezést értünk el, amivel szintén nem vagyok még elégedett, de legalább elindultunk egy kicsit az emelkedőn pár nehezebb futamot követően.

Az autót teljesen helyre tudtátok hozni?

Igen, a versenyautó most 100%-os, versenyre kész állapotban van, a Mecsek Rallye-n is kitűnően működött, valamiért én nem voltam ott 100%-os.

A Veszprém Rallye következik, ami murvás, ez Neked fekszik ez a típusú verseny?

Mindenképpen készülünk a futamra amennyire csak tudunk, tesztelünk a verseny előtt, és nagy segítség az is, hogy most már elengedtem az iskola kezét, így az egyetemet befejezve teljes mértékben a versenyre tudok koncentrálni.

Tavaly nagyon jó helyezést értél el a Veszprém Rallye-n, mennyire lennél ugyanezzel elégedett.

Az előző pár futam tekintetében elégedett lennék azzal az eredménnyel, de nyilván bennem van az is, ha murván úgy tudunk odaállni a rajthoz, hogy tényleg érezzük, akkor mindenképpen a győzelem lesz a cél.

Ebben az évben mi volt a célkitűzés amikor nekiindultatok 2022-es idénynek?

Gyakorlatilag a bajnoki címért szerettünk volna harcolni, illetve maga a futamgyőzelem volt a fő cél. Az utóbbi még meglehet, a bajnoki címre matematikai esély lehet hogy van, de gyakorlatilag sajnos azt elbuktuk.

De még a dobogó az abszolút elérhető?

Azt gondolom igen, arra lehet reális esély, de maga a bajnoki cím eltávolodott tőlünk.

A szöveg forrása: https://www.larocosport.net/

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ