FRT Győzelem, majd prológ Ózdon

FRT Győzelem, majd prológ Ózdon

MEGOSZTÁS

A téli holtszezont követően, áprilisban Vincze Marcinál is beindult a nagyüzem. A szécsényi versenyző április 8-án új navigátorával megnyerte az FRT Kupa első állomását, majd az Ózd Rallye prológján autóztatott olyan civileket, akik adományaikkal támogatták a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú, Béry Januskó Árbris gyógyulását.

Vincze Marci:

„Az FRT Kupa idei első futamának új navigátorral vágtam neki Szaniszló Anna személyében. Anna nagyon profi, navigált már komoly autókban, Mitsubishiben is. Gyorsan összeszoktunk és hibátlanul működött a dolog. A négyből három gyorsaságit megnyertünk és miénk lett az abszolút első hely. A mezőnyben ismét ott volt Tiszák Péter egy Mitsubishivel, illetve az a három-négy megszokott versenyző, akikkel tavaly is vívtunk a legelőkelőbb pozícióért. Mindenki fejlesztett, mindenki újított, de hál’ Istennek sikerült nyernünk. Az utolsó gyorsasági előtt, a rajtban eltört a féltengelyem, de az első három futam eredményével meg tudtuk nyerni az első fordulót, mert az FRT-ben egy futamot ellehet dobni, a legrosszabbat. Ezt leszámítva különböző márkájú abroncsokat teszteltem, illetve különböző keménységű keverékeket próbálgattam menet közben és arra jutottam, hogy még mindig a Pirelli a legjobb.

Aztán április végén részt vettünk az Ózd Rallye prológján is. A rendező felkért, hogy menjünk el és legyünk nyitóautó a pénteki nézőcsalogatón, illetve mi is részt vettünk a Béry Januskó Árbris gyógyulását segítő gyűjtésben. Négy olyan embert vittem a prológon, aki az adományával segítette Ábris gyógykezelését. Érdekesség, hogy hogy Kazár Mikivel párban mentünk kettő kört, az egyiket ő, a másikat pedig én nyertem. Természetesen nem volt tétje a dolognak, a látványé volt a főszerep és az volt a cél, hogy az alkalmi navigátoraim, akik adományoztak élvezzék a show-t. Ezzel együtt nagyon jó volt ennyi ember előtt autózni és remek érzés volt újra az ORB mezőny részének lenni.

A prológot követően másnap Kiskunlacházára voltunk hivatalosak, ahol Szauter Zitával vettünk részt az FRT 2016-17-es szezonjának a díjkiosztóján. Májusban sem lassítunk, mert az FRT 2. fordulóját követően, május 27-én ott leszünk a rétsági laktanyában megrendezésre kerülő Extrém napon, ahol Turi Tomival fogunk élményautóztatni. Tomi egy A csoportos, EVO VIII-as Mitsubishivel, én pedig a saját Lanceremmel fogok kocsizni, úgyhogy oda is várunk mindenkit szeretettel!”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ