FIA WRX – Távozik a Volkswagen is ? Gyártók nélküli 2019-es bajnoki...

FIA WRX – Távozik a Volkswagen is ? Gyártók nélküli 2019-es bajnoki szezon?

MEGOSZTÁS

A FIA Rallycross Világbajnokságának 2019-es szezonja komoly kérdőjelek előtt áll.  A www.globalrallycross.com oldal információi szerint egyik gyártó sem nevez a 2019-es szezonra.  A Volkswagen Johan Kristoffersson szenzációs világbajnoki teljesítménye ellenére – 12 futamból 11-et nyert a svéd pilóta és szerezte második egyéni és a PSRX Volkswagen Sweden gyártói VB címet szerzett- a Volkswagen kiszáll a VB szereplésből.

Ez egy újabb érezhető reakció a tervezett 2020-as elektromos rallycross világbajnokság bevezetésére. Lehet, hogy úgy vágunk neki a 2019-es évadnak, hogy csak FIA EuroRX sorozatában látjuk az általunk is imádott 600 lóerős „hangos autókat”.

A Peugeot korábbi bejelentése alapján Dél-Afrikában búcsúzott a világbajnokságtól. A francia gyár új információkat osztott meg az elektromos autóik 2020-as fejlesztéséről. „A Peugeot erőforrásait az új elektromos meghajtású sport autóinak fejlesztésére összpontosítja, amiért a 2018-as évad végén kiszáll az WRX-ből, amelynek elektromos meghajtásra történése átállása jelenleg bizonytalan – nyilatkozta Jean-Philippe Imparato a Peugeot vezérigazgatója.

A francia márka kiszállása kevesebb, mint két hónappal később jelent meg, mint ahogy az Audi visszavonta a Mattias Ekström nevével fémjelzett EKS Audi Sporttól a gyári támogatást és döntött úgy, hogy 2019-től a Formula-E és a DTM versenysorozatokra összpontosít.

A Peugeot kivonulása az jelenti, hogy Sebastien Loebnek nincs teljes évadra szóló versenyzői programja. Az Audi a fokvárosi szezonjáró után megszünteti WRX programját és nem vesz rész az eWRX –hez kapcsolódó fejlesztésekben. A legfrissebb hírek szerint a Volkswagen is kivonul a WRX 2019-es bajnoki évadjából. Ennek a hírnek a hivatalos bejelentése hamarosan megerősítésre fog kerülni. Jelenleg nem tudni, hogy mi lesz a sorsa az idén második világbajnoki címét szerző Johan Kristoffersson-nak és PSRX Volkswagen Sweden csapatának. Hol fogja folytatni Kristoffersson? WRX, EuroRX, vagy az új GRC Europe sorozatban, netán RallyX Nordic?

Megannyi kérdés! Képlékeny 2019-es szezon! Amennyiben a témához kapcsolódó friss információ kerül nyilvánosságra azt megosztjuk Olvasóinkkal.

Fotó: FIAWorldRallycross.com

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ