FIA WRC 11. Rally Estonia 2021 – Hyundai Shell Mobis WRT beharangozója

FIA WRC 11. Rally Estonia 2021 – Hyundai Shell Mobis WRT beharangozója

MEGOSZTÁS

  • A Hyundai Motorsport motiváltan és elszántan tér várja a 2021-es FIA WRC hetedik futamát az Észt Rallyt.
  • A csapat emlékezetes 1-2. helyezést ért el a tavalyi rallyn. Ott Tänak megnyerte hazai futamát, megszerezve első győzelmét a Hyundai Motorsport színeiben.
  • Craig Breen visszatér a Hyundai Shell Mobis WRT színeiben a futamra, ahol 2020-ban megszerezte első dobogós pozícióját a dél-koreai csapat színeiben.

A Hyundai Motorsport eltökélt szándékkal a győzelem ízének újbóli megízlelésének céljával vág neki a szezon második felének  és egyben az Észt Rallynak.

A csapat magabiztos 1-2. helyezéssel ért el a gyors észt szakaszokon az elmúlt szezonban, amely a COVID-19 világjárvány árnyékában az első futam volt 2020-ban.

Ugyanazzal a pilótahármassal vág neki idén is a Hyundai Shell Mobis WRT, akikkel tavaly is részt vett a futamon – Ott Tanak, Thierry Neuville, és Craig Breen – annak reményében a Hyundai i20 Coupe WRC-ik volánja mögött a leggyorsabbak tudnak lenni a futam 320 versenykilométere alatt.

2020 FIA World Rally Championship
Round 04, Rally Estonia
04-06 September 2020
Ott Tanak, Martin Jarveoja
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Az észt Ott Tänak és navigátora Martin Jarveojä uralták a rally 2020-as eseményeit. A észt páros a két héttel ezelőtt a kenyai Safari Rallyn harmadik helyezésükkel érkeznek hazai futamukra.

Thierry Neuville és új navigátora Martijn Wydaeghe négy dobogós pozíciót tudhat magáénak az első hat futamot követően. Kenyában az élről kieső páros sikerre éhesen várja az észtországi javítás lehetőségt. Craig Breen és navigátora Paul Nagle a Horvát Rally után tér vissza a csapatba egyik kedvenc futamára, amelyen tíz hónappal ezelőtt megszerezte első dobogós pozícióját a Hyundai Motorsport színeiben.

Az Észt Rally 24 szakasza és 320 kilométernyi versenytávja az idei verzió szerint ismert, átdolgozott és teljesen új gyorsokat is tartalmaz. Nagy sebességű murvás szakaszok, ugratók, valamint igényes technikás szakaszok is szerepelnek a négynapos versenyhétvége programjában.

2020 FIA World Rally Championship
Round 04, Rally Estonia
4-6 September 2020
Ott Tanak
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Andrea Adamo – csapatfőnök: A kenyai Szafari Rally óta eltelt rövid időt azzal töltöttük, hogy áttekintettük azokat a problémákat, amelyekkel a legutóbbi futamokon találkoztunk. Most csak annyit tehetünk ezalatt az idő alatt, hogy magas motivációs szinttel és eltökélten tartunk Észtország irányába, azzal a céllal, hogy megmutassuk, mire is vagyunk képesek. A tavalyi első és második helyezésünk nem garantálja automatikusan az idei jó eredményt; olyan keményen kell teljesítenünk amennyire csak tudunk. Koncentráltnak kell maradnunk és ki kell aknáznunk az autónk gyorsaságát, amit a szezon eddigi futamain láthattunk, tapasztalhattunk. A rallyhoz természetesen mindig szükséges egy kis szerencse is, de jobban oda kell figyelnünk arra, hogy mi irányítsuk a saját sorsunkat.

2020 FIA World Rally Championship
Round 04, Rally Estonia
4-6 September 2020
Thierry Neuville
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe (# 11 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A csapat belga párosa a csapat eddigi hét dobogós eredményéből négyet szerzett
  • Újabb kihívás a páros számára a hetedik közös futamuk

Thierry Neuville: Az Észt Rally volt tavaly az újraindított szezon első futama , ahová jó lesz visszatérni. Elég gyors futam, széles szakaszokkal, nagy ugratókkal. Tapasztalataim szerint itt nagyobbak az ugrások, mint Finnországban. Számunkra ez a futam kihívásokkal teli lesz, de Ott tanácsainak a segítségével, remélhetőleg gyorsak leszünk, ahogy idén több futamon is megmutattuk.

2020 FIA World Rally Championship
Round 04 Rally Estonia
04-06 September 2020
WRC, Action, Day 2, Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ott Tänak / Martin Järveoja (# 8 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A hazai páros célja a tavalyi győzelem megismétlése
  • A Szafari Rallyn elért harmadik helyükre szeretnének építeni

Ott Tänak: Az Észt Rally általában egy nagyon gyors rally, sima és sík szakaszok jellemzik, számos mesterséges ugratóval, amelyek nagyon magas átlagsebességet adnak a futamnak. Nagyszerű hazai futamon vezetni, és emlékezetes eredményt értünk el, megszerezve a Hyundai Motorsport színeiben az első győzelmünket. Azt reméljük, hogy idén is hasonló eredményért küzdhetünk, mivel tudjuk, hogy autónk ilyen feltételek között gyors lehet. Számomra logisztikailag könnyű verseny lesz, mert oda-vissza keveset kell utaznom a futamra, ami mindig különleges.

2020 FIA World Rally Championship
Round 04 Rally Estonia
04-06 September 2020
WRC, Action, Day 1, Craig Breen, Paul Nagle, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Craig Breen / Paul Nagle (# 42 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Az ír páros visszatér az első Hyundai Motorsport színeiben elért pódiumuk helyszínére
  • Az áprilisi Horvát Rally óta ez lesz az újabb futamuk

Craig Breen: Az Észt Rally a számomra az egyik olyan futam, amelyet a legjobban kedvelek a versenynaptárból. Tavaly Paul-lal karrierünk egyik legjobb eredményével ajándékozott meg minket az élet, amikor a Hyundai színeiben a második helyen végeztünk. Alig várom, hogy újra visszatérhessünk; ez egy csodálatos rally, hihetetlenül gyors szakaszokkal. Remélhetőleg idén is hasonló eredményt tudunk majd elérni.

 

2021 FIA World Rally Championship
Round 05, Rally Italia Sardegna
03-06 June 2021
Jari Huttunen / Mikko Lukka
Photographer: Jordi Rierola
Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport GmbH

WRC 2

A Hyundai Motorsport két párossal vág neki az Észt Rallyn a WRC2 kategóriában. Oliver Solberg és Jari Huttunen fogják vezetni a csapat Hyundai i20 R5 autőit a nagysebességű murvás utakon.

2020-ban Solberg megnyert a WRC3 kategóriát, míg Huttunen a második helyen végzett.

 

matezsoltee

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ