FIA ERX S1600 – Höljes Q1 – HAJRÁ MAGYAROK!

FIA ERX S1600 – Höljes Q1 – HAJRÁ MAGYAROK!

MEGOSZTÁS
Fotó: matezsoltee / www.rvo.hu

Három magyar egységgel a mezőnyben vágott neki Höljesben a Rallycross Európa-bajnokság S1600 mezőnye. A svédországi “Magic Weekend” során 24 egység áll a rajtrácsra.

A kategória Európa-bajnoka Szabó Krisztián mellett Marton Gergely és Szijj Zsolti képviseli a magyar trikolort Höljesben.

A nevezési listán szereplő Luigi nem utazott ki a skandináv futamra, miután a frissen épített Skodájával nem tudta a szükséges tesztprogramot teljesíteni.

A magyar kontingens egy futamba került. Az R5 futam 1, 3 és 4. rajtkockájából rajtolhattak a fiúk. Szabó Krisztián a Q1 harmadik, Marton Gergő a tizenegyedik, míg Szijj Zsolti a tizenhetedik időt autózta a 24 fős mezőnyben.

Így látta Marton Gergő a futam után:

A negyedik pozícióból rajtoltam. A jó rajt ellenére csak negyediknek tudtam fordulni. A tempó jó volt de volt egy hiba a jokeren. A 11.helyen állunk most összetettben. Próbálok javulni tovább. Az autó szuper. Pár óra és újra támadunk.

Szijj Zsolti még a futam előtt jelentkezett be:

Hol is kezdjem!? A csapat kedden hajnalban indult útnak hogy időben kiérjenek Svédországba, én pedig kedd éjfélkor indultam el Olaszországa.
Igen Olaszországba mentem üzleti útra egy barátommal! 21 óra alatt vezetünk több mint 2000 km-t és eközben lezavartunk egy 3-4 órás tárgyalást. Az alapozás meg volt Svédországra és csütörtök délben már csak a hétvégére koncentrálva szálltam fel a Stockholmi gépre. A csapat megcsinálta a gépátvételt és minden hivatalos teendőt, szóval minden rendben!
Reggel még kielemezzük a pályát, délben versenyzői eligazítás és 2-kor a szabadedzéssel elkezdődik a verseny. Pénteken még lesz egy előfutamunk is, amit már alig várok!

HAJRÁ MAGYAROK!

A Q1 időeredményei

A Q1 rajtrácsa

A szsbadedzések időeredményei

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ