Fénycsíkozás, tűzijáték, ezüstserleg

Fénycsíkozás, tűzijáték, ezüstserleg

MEGOSZTÁS
Fotó: matezsoltee / www.rvo.hu
Fotó: matezsoltee / www.rvo.hu

DYNAMIC RALLY TEAM – Penta Szilveszter Rallye 2016, 2016. december 27-29.

Lángi Attila – Bedő Ákos, BMW Z4 M Coupe

Buliverseny volt a javából! Lángi Attila és alkalmi navigátora, Bedő Ákos egy igen jó hangulatú és rendkívül látványos autózást mutatott be a Penta Szilveszter Rallyen. A szórakozás mellé eredmény is társult, hiszen a BMW Z4-es páros a H8 kategória 2. helyén zárták az óévbúcsúztatót – összetettben pedig a 23. pozícióban végeztek. Pedig nem spórolták el a kézifékezést egyszer sem…

Lángi Attila: Ákos hosszú idő után ült vissza mellém a versenyautóba, s az volt a kérése, hogy ha együtt csináljuk, akkor csináljuk rendesen. Hiába mondtam neki, hogy most tényleg csak az lenne a dolga, hogy beül a jobb1-be, és integet a szurkolóknak… Így a pályabejárástól kezdve, a megfelelő itiner íráson át a diktálásig mindenben igyekeztem a segítségére lenni, a – buliverseny jelleget szem előtt tartva –lehető legtöbb energiát, koncentrációt és pontosságot szentelni a versenyzésre.

A megosztott figyelem miatt nem tudtam maradéktalanul memorizálni a szakaszokat – különösen az új nyomvonalú ring külsőt –, de így sem lehet okunk panaszra. Megdöbbentően jól szerepeltünk, pedig igyekeztünk a lehető legtöbb helyen és módon látványosan autózni a kilátogatóknak. Ez valahol sikerült, valahol kevésbé, ezért már most elhatároztam, hogy jövőre csinálunk az új difi mellé egy erősebb kéziféket is. A futam végén így is egy-egy kupával gazdagodtunk, hiszen a H8 kategória 2. pozíciójában intettek le bennünket.

Idén a Z4 fénycsíkozása volt az extra meglepetés tőlünk, valamint – ami számunkra is ott a helyszínen derült ki – a rövid tűzijáték, amit Halmos Gábor barátunk prezentált a menetelésünk alatt. Szuper jól és látványosan alakult így minden. Ákos is egész ügyes volt, ahhoz képest, hogy néha lefagyott, mikor egy-egy pillanatra elvesztette a fonalat. Az egyetlen, ami hiányzott, hogy végül nem tudtam beülni Vincze Feri mellé az R5-ösbe, mert úgy megfáztam a teszt alatt, hogy már nem tudtam várni a soromra. A versenyt is a NeoCitran és a forró tea támogatásával tudtam végig csinálni. Viszont azt már megbeszéltük, hogy legközelebb bepótoljuk az autózást.

A 2016-os szezont a Szilveszter Rallyeval így lezártuk. Most elmegyünk egy kicsit pihenni, márciusban pedig a szokott felállásban, a jól bevált autóval támadunk ismét az ORB mezőnyében.

Bedő Ákos: Nagyon jó volt beülni Attila mellé, bár egy kicsit stresszeltem miatta. Több mint 20 éve navigáltam Attilának, azóta pedig egyáltalán nem mentem senkivel sem, maximum egy-egy teszten. Igaz, a Szilveszter Rallye egy buliverseny, számomra mégis volt tétje, én semmit sem szoktam teljes mértékig szórakozásként felfogni. Igyekeztem teljesíteni, bár pár hiba azért sajnos becsúszott. Attila sokat segített nekem a pályabejárás során is, valamint amikor elvesztettem a fonalat a diktálásnál, akkor azért jól jött, hogy neki fejben van a ring nyomvonala.

Így is nagyon jó hangulat volt a kocsiban, felszabadultan autóztunk, az eredményünkkel pedig maximálisan elégedett vagyok. Igaz, lehetett volna ez akár jobb is… Én úgy érzem, a nézőket is a lehető legjobban kiszolgáltuk. Az itinert is ennek megfelelően írtuk, a gócpontoknál csak annyit írtunk fel, hogy „parádé”, és Attila igyekezett minél jobban színezni ott a szereplésünket. Bízom benne, hogy a kilátogatók nem csalódtak bennünket és a BMW-ben.

Köszönöm szépen Attilának a lehetőséget, a csapatnak pedig a munkát, a támogatást a versenyhez!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ