Felkészülés a Mecsekre

Felkészülés a Mecsekre

MEGOSZTÁS

img_3279

Közel másfél hónapos pihenő után tér vissza a rally pályákra a Lajosházi – Takács duó. A srácok augusztus elején ültek utoljára versenyautóban a Mátrakeresztesen megrendezett Marb versenyen, igaz akkor nem együtt indultak. A hétvégén viszont már a Mitsubishi Lancer EVO fedélzetén ők is ott lesznek a Salgó 2016 a Grepton Kupáért elnevezésű Rallye2 – és Historic Bajnokság közös versenyén az M csoportban.

Csabi ismeri a pályákat, ment már rajtuk többször is, ezért is esett a választásuk erre a versenyre. Továbbá egy fontos momentum a versenyzésükben, hogy az év második felére a csapat átértékelte a dolgokat, és úgy döntöttek egy irányban folytatják az év hátralevő részét, így Csabiék Ausztria helyett a magyar bajnoki versenyeken indulnak majd, ahol a csapat másik autója is Kocsomba Karcsi keze alatt. Ez a verseny egyébként a jubileumi 50. Mecsek Rallye tesztje is a legénység számára.

img_2966

„Szeretem a Salgótarján környéki pályákat, többször versenyeztem már rajtuk mindkét irányban” – kezdte a beszélgetést Lajosházi Csaba, aki számára ezen pályák hazainak számítanak.

A Salgó Rallye ebben a formában 2014 után tér vissza a rallysport vérkeringésébe, és az előzetes M csoportos nevezési lista alapján Csabiék jó kis mezőnybe cseppennek bele. Ott lesz a mezőnyben a 2014-es “N” csoportos magyar bajnok Matics Misi, továbbá a sokszoros RTE bajnok Lovász Pál is, de várhatóan több erős BMW és egy Super 2000-es autóval is meg kell majd küzdeni a jó eredményért.

img_2721

„Nem ez a verseny, ahol a jó eredmény sokat számít, de azért szeretnénk odatenni magunkat, és odaérni valamelyik dobogós helyre” – zárta a beszélgetést Csabi.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ