Felejthető hétvége – Sebastien Ogier – Julien Ingrassia – WRC Svéd Rally

Felejthető hétvége – Sebastien Ogier – Julien Ingrassia – WRC Svéd Rally

MEGOSZTÁS

A 66. Svéd Rally különösen nehéz volt a Sebastien Ogier – Julien Ingrassia világbajnoki címvédő  páros számára. A futamgyőzelemért folytatott küzdelem  egy csapásra  messzire került, miután az első pozícióból rajtoló Ogiernek hózáporban kellett a norvég szakaszokat teljesítenie, miközben a nap folyamán folyamatosan romlottak a feltételek köszönhetően a Historic Svéd Rally mezőnyének is.

Ezek után a rajtpozíciójuknak köszönhetően további értékes másodperceket, perceket veszítettek és csak a tízedik helyet tudta megszerezni, amelyhez a Power Stage második legjobb idejét autózta, amely négy bónusz pontot jelentett a világbajnok számára, a szezon első murvás előtt.

Sebastien Ogier: A legrosszabb forgatókönyv szerint, erős hózáporban vágtunk neki pénteken. A körülmények súlyosan büntettek és rámutattak a szabályok hiányosságaira. Kemény hétvége volt a számunkra, mert esélyünk nem volt arra, hogy az élen harcoljunk. Nehéz volt a számunkra bekerülni a legjobb tízbe, miközben a WRC2 kategória legjobbjaival küzdöttünk a második körben, ami a helyzet összefüggéstelenségére világított rá.

Csak a Power Stage maradt a számunkra, hogy megpróbáljunk megmenteni bármit is a hétvégéről. A csapat úgy döntött, hogy késlelteti a rajtomat, mivel ez volt az egyetlen lehetőség arra, hogy olyan rajtpozíciónk legyen, amely lehetőséged ad a pontszerzésre. A futam összetettjében elfoglalt pozíciónk alapján semmi veszítenivalónk nem volt. Bármilyen oldalról is nézzük ez a hétvégét nem volt pozitív élményünk, ráadásul elveszített a bajnokság vezető pozícióját is. Mexikóban folytatjuk!

 

A Svédországi Rally végeredménye:
1. T. Neuville 2: 52: 13.1
2. C. Breen +19.8
3. A. Mikkelsen
+28.3 4. E. Lappi +45.8
5. H. Paddon +54.4
6. M. Østberg + 1: 15.3
7. JM Latvala +2: 04.9
8. T. Suninen +2: 52.2
9. O. Tänak +3: 44.4
10. S. Ogier +8: 45.4 

Szakaszgyőztesek: O. Tänak (6 szakaszgyőzelem) T. Neuville (5), C. Breen (3), H. Paddon és E. Lappi (2), A. Mikkelsen (1)

Világbajnokság:
1. T. Neuville: 41 pont
2. S. Ogier: 31 pont 
3. E. Lappi / JM Latvala: 23 pont
5. O. Tänak / A. Mikkelsen: 21 pont
7. C. Breen: 20 pont

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ