Felejthetetlen élményeket kaptak Hibjánék

Felejthetetlen élményeket kaptak Hibjánék

MEGOSZTÁS

Igaz nehézségek árán, de begurulhatott a célba a Hibján József – Szollár Csaba páros. A srácokat feltöltötte a Rally Hungary zempléni futama.

 

Nehéz kezdés után, de ott voltatok a célban.

– Igen, valóban kalandosan kezdődött a versenyünk. Annak ellenére, hogy a szombati napunk elég karcsúra sikeredett, csak jókat tudok mondani a zempléni futamról. A pályafelírástól kezdve nagyon jókedvűen álltunk az egészhez, az időjárás is szépen alakult, panaszra nem lehet okunk. Tetszettek a gyorsasági szakaszok, persze az első napot nem úgy terveztük, ahogy alakult. Egy levágón megakadt a kocsi bal első kereke egy kőben és eltört a kormányösszekötőt. Félreálltunk… és aznap ennyi volt a móka részünkről, de másnap Szuper Raliztunk. Igy vasárnap ismét odaálltunk a rajtvonalhoz, igaz már egy visszafogottabb és nyugodtabb élményautózásra törekedtünk, ahol hiba nélkül teljesítettük az egyes szakaszokat.

Mit nyújtott számotokra a Rally Hungary Eb futama?

– Feltöltődést. A Rabócsiring már egy igen hangulatos alapozást adott a versenynek, rengeteg nézővel, fergeteges szurkolásokkal, nagy szükségünk volt már erre. Ugyanez mondható el a vasárnapi pályákra, káprázatos őszi színekkel megspékelve, fantasztikusan jól éreztük magunkat. A szombatot kicsit sajnáljuk, mert ott el is dőlt a sorsunk a bajnokságban, de a további élményeket, amiket ez az Eb-futam nyújtott számunkra, már senki nem veheti el tőlünk.

Mákotok volt, hogy nem ORB-be neveztetek.

– Bizony-bizony. Nagyon klassz volt a külföldi csapatokkal együtt menetelni. Sőt nagyon jó döntés volt az Eb-be nevezni, mert ha nem így teszünk, akkor nem is lett volna vasárnapunk. ORB-s nevezéssel valóban kevés kilométert tudhattunk volna magunknak. Profi szervezést láthattunk és pörgős hétvégén vagyunk túl. Le a kalappal, frankón össze lett ez rakva, amiért hálásak lehetünk, hiszen úgy néz ki ezekkel az élményekkel zárjuk az idei évet, legalábbis a korlátozások jelenlegi állása szerint.

Vannak még terveitek 2020-ra?

– Sajnos ez már nem rajtunk múlik. A Mikulás Rali nekünk nem lett volna opció a Peugeot Kupában, viszont, ha bármilyen más lehetőségünk lesz még menet közben, vagy mégis megtartják mondjuk a szilveszteri futamot, akkor úgy gondolom ott csapatnánk még egy kicsit a verdát. Nem azért, mert telhetetlenek vagyunk, csak ez a zempléni futam ismét meghozta a kedvünket…szeretünk versenyezni.

Partnereink:

ABT ROLL Kft, Gerda Trans Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Intrudair Kft.; Prestito Kft.; Laki-Szig Kft.; Csababusz Tours Kft.; A-VÉD Kft.; Asonáj 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Berti-Klaus Kft. – Közúti áruszállítás; CSMBT. Kft. – Fémmegmunkálás; HSC Motor Kft. – Mezőgazdasági Gépek; Kiss László e.v.;

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peugeot Sport Hungary

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ