Féktelen hajtás – Ifj. Érdi Tibor – Papp György – Rally di...

Féktelen hajtás – Ifj. Érdi Tibor – Papp György – Rally di Roma Capitale

MEGOSZTÁS
Nem egészen az elképzeltek szerint alakult az Érdi Rallye Team második versenynapja a 2018-as Rally di Roma Capitale-n. Rögtön a reggeli első gyorsaságin Tibor észlelte, hogy a Mitsubishin elment a fék, majd ezek után a harmadikon a hajtáspumpa adta meg magát, ami a kategóriában a közel húsz másodperces előnyüket drasztikusan lecsökkentette.
Nap közben a harminc perces szervizben a szerelőknek sikerült orvosolnia a hajtás pumpa hibáját, azonban a fékprobléma a maradék négy szakaszon továbbra is hátráltatta a megfelelő versenykörülményeket az Ifjabb Érdi – Papp páros számára.

SS2-5 Pico (Greci)
Negyedik-ötödik pumpálásra jött csak meg a fékhatás.” – mondta Érdi a beíróban.
„Nem tudtuk úgy élvezni a mai napot, ahogy azt szerettük volna, mert ezek igazi autó gyilkos pályák voltak. Szinte nem volt olyan versenyzőpáros, akinek ne akadt volna technikai gondja, vagy defektje. A lényeg, hogy bent vagyunk és a napi 7 pontot is haza tudtuk hozni. Argentin ellenfelünk Alonso a harmadik defektje után bedobta a törölközőt és összepakolt, aminek következtében visszavettük a vezető helyet. Sajnos annak, hogy Alonso feladta nem igazán örülök, vele egy jót csatázhattunk volna, de még hátra van a verseny fele. A vasárnap is hosszú lesz és remélem végre elfelejthetjük ezt a szörnyű fékmizériát! Cél a cél. (Természetesen az ERC2 dobogó legfelsőbb foka.)” – zárta összefoglalóját Tibor.
A római tengerparton hat gyorsasági után egy 0,6 kilométeres szakasszal zárul az olasz viadal, mely végeredménye kulcsfontosságú lesz az Érdi Rallye Team számára…

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ