F2 Hungaroring, szabadedzés – Leclerc az élen, de Rowland szorosan tapad!

F2 Hungaroring, szabadedzés – Leclerc az élen, de Rowland szorosan tapad!

MEGOSZTÁS

Hosszú idő után újból V8-as hangorkán “pusztított” a Hungaroringen, a magyar nagydíj keretében munkának látott az F2 mezőnye is. Az első edzés végeztével Charles Leclerc van az élen, de előnye korántsem a megszokott mértékű.

Már 10h-tól lázas készülődés volt tapasztalható az F2 paddockban, a csapatok az utolsó simításokat végezték a gépeken. A sietség itt teljesen megszokott, ugyanis az F2 sorozatban egy napon tartják a szabadedzést és a kvalifikációt.

Az időközben felkészülő pilóták közül külön érdemes az F2-ben Magyarországon debütáló Santino Feruccit megemlíteni. A Haas F1 Team kötelékébe tartozó amerikai fiú személyi edzőjével történő bemelegítése alatt szinte felrobbant a tenni akarástól. De a szezon felét már maga mögött hagyó többi 19 versenyzőről is ugyanígy elmondható ez.

A hétvége nyitó etapjára nagyon összerázódott a mezőny, az edzés döntő részében az első 12 pilóta egyetlen másodpercen belül mozgott. A csendesen csordogáló gyakorlás 45 perce során a bajnokságot vezető Charles Leclerc gyorsan élre állt, mögötte legkomolyabb kihívója, Oliver Rowland tartotta magát.

A fiúk a teljes időt kiautózták, csupán egy rövid időre “állt” a menet, Nick de Vries kettes szektorban történt megállása során adott munkát a virtuális biztonsági autónak. Az első tíz minutum alatt kialakult sorrend lényegében nem változott, így a Prema akadémistája, Charles Leclerc várhatja bizakodva az időmérőt. Azonban ezúttal nagyon oda kell figyelnie a Dams-os Oliver Rowlandre, akinek a vele szembeni hátránya a “nem mérhető” kategória.

Hungaroring, szabadedzés:

15:55-től következik az F2 hétvége első éles bevetése, az időmérő.

Képek: Zak Mauger / FIA Formula 2

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ