F2 Hungaroring – egy szenvedélyes játék margójára!

F2 Hungaroring – egy szenvedélyes játék margójára!

MEGOSZTÁS

Erőtől duzzadó izmok, vehemens fiatalok, giccs nélküli sztárélet. Ismét hazánkba látogatott a száguldó cirkusz részeként újabban már FIA F2 néven elhíresült bajnokság. A nagy testvért tehetségekkel pumpáló utánpótlás sorozat most sem volt rest: hét pilótát is ad majd az idén első alkalommal Hungaroringre rendezett hivatalos Forma-1 tesztre!

De addig még vár a mezőnyre egy remeknek ígérkező hétvége! A pilóták különösen szeretik Magyarországot, és mi is szívesen vesszük, ha rácáfolnak az unalomig csépelt tézisre: a Hungaroringen nem lehet előzni…

Nem? Ezek a fiatal gladiátorok a legképtelenebb helyeken is „bepróbálkoznak”, üsd vágd, nem apád, nem anyád az attitűd. Az indulatok az egekbe szöknek, hogy aztán a futamok végeztével ismét a paddockban bratyizzanak, együtt hülyüljenek a fiúk. Merthogy ez mégiscsak egy sport és egy játék…

Ebben az elüzletiesedett világban jó látni, ahogy a Kimi Raikonnen helyére tesztelni bepattanó Charles Leclerc kergeti a bőrt társaival. És ha épp az arra járó zsurnalisztához pattan a labda, hát nem restek őt bevonni a játékba!

Apropó Charles Leclerc. A bajnokságot magabiztosan vezető monacói súlyos traumát kénytelen megélni, ugyanis az előző forduló előtt veszítette el édesapját. Ennek ellenére összeszedetten, becsülettel teszi a dolgát, és még a médiához is van néhány kedves szava – ez saját tapasztalat. A hallatlan lelkierővel rendelkező Ferrari akadémista a magyar hétvégén is kiemelkedő favoritnak számít. De nézzük meg, kik keseríthetik az életét!

Artem Markelov a Russian Time üdvöskéje például egészen biztosan rajta lesz a lepattanón, akárcsak csapattársa Luca Ghiotto. Az Oliver Rowland / Nicolas Latifi kettőst, a Dams párosát sem kell félteni, utóbbi pilóták az elmúlt hétvégék alatt egymásnak adták a kilincset a pódiumon. A szimpatikus Latifinek például több ízben is sikerült Leclerc körül ólálkodni.

A néhai egyeduralkodó Art Grand Prix Stoffel Vandoorne F1-be távozása után még keresi önmagát, de Nobuharu Matsushita és Alexander Albon neve garancia az ösvény rövid időn belül történő felfedezéséhez. A Rapax is nagyon igyekszik, a Nick de Vries nevével fémjelzett olasz gárda számos alkalommal bizonyította már rátermettségét, csak egy kis szerencse hiányzik a képletből.

Hosszasan lehetne még folytatni a sort, talán oldalakon keresztül. Racing Engineering, Trident team, Pertamina Racing, Campos… Megannyi komoly tradíciókkal bíró profi gárda dolgozik azon, hogy felépítse és kitermelje nekünk a jövő világsztárjait.

Ám zárásként egy csapatot külön is szeretnénk kiemelni, ez pedig a holland MP Motorsport gárdája. Ők azok a nagy család, akik rendszerint elsőként érkeznek, majd utolsóként távoznak a pályáról a hétvégék alkalmával. Leszegett fejjel teszik a dolguk, a kudarcok nem veszik kedvük, a sikereknek gyermeki szívvel képesek örülni.

A Jordan King és Sette Camarra által képviselt team, na meg persze a teljes mezőny évről-évre emlékeztet bennünket a “miért is csináljuk” kérdésére: Legyen bármekkora az „élet-halál” harc egy Forma-1-es ülésre hivatott talentum kitermeléséért, ez a küzdelem megvívható szenvedélynek, egyszerű játéknak is felfogva.

 

A hétvége időterve:

Péntek: szabadedzés 11:55, kvalifikáció: 15:55

Szombat: főverseny 15:40

Vasárnap: sprintverseny 10:35

 

Képek: Zak Mauger/ Malcolm Griffiths / FIA Formula 2

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ