Ezen a hétvégén mutatkozik be a Peugeot 208 R4

Ezen a hétvégén mutatkozik be a Peugeot 208 R4

MEGOSZTÁS

Ezen a hétvégén, Spanyolországban mutatkozik be a Peugeot Sport legújabb projektje a Peugeot 208 R4. A PT Racing és a Racing Factory színeiben versenyző autók a Castelo Branco Rallye aszfaltos futamán mutatkoznak be.

A hispán bemutatkozást követően az érdeklődők Csehországban a Rallysprint Pribramon láthatják – 07.24-25. – majd az ERC nyitófutamán július 24-26. közötti Rally Di Román láthatják.

A 208 Rally 4 valódi fókuszában a spanyol – Rally Cup Iberica – és a francia – Rally Cup France – nemzeti bajnoki futamok állnak. Ezek kezdőidőpontja a „ a nemzetközi rallyt hibernáló időszakot” követő enyhítéseknek köszönhetően Rally do Tamega – 08.28-30. – és a Mont-Balnc Rally – szeptember 4-5. – lesznek.

Az autót a PSA háromhengeres PureTech egy év alatt erősen módosított benzines motorja hajtja, amely 205 lóerős. Ezt az erőt a SADEV által tervezett ötfokozatú szekvenciális váltó továbbítja az első kerekekhez. Az autó érdekességei közé tartozik a mechanikusan korlátozott csúszású differenciálmű , amely maximalizálja a tapadást, különösen nedves körülmények között és a háromirányban állítható felfüggesztés.

Az autó aszfalt vagy murva specifikációval  66.000 €-ba kerül. Az egyénre szabott aszfalt, vagy murva specifikáció újabb 8.900 €-ba kerül.

Több, mint egy éves fejlesztési munka után mindenki örömmel láthatja, hogy az új Peugeot 208 Rally 4 autók kiszállításra kerülnek az ügyfeleink részére – nyilatkozta a Peugeot Sport igazgatója Francois Wales

*******

matezsoltee

 

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ