“… ez nem mehet így tovább!” – Stréhli Dominik

“… ez nem mehet így tovább!” – Stréhli Dominik

MEGOSZTÁS

Stréhli Dominik
#903 – Skoda Felicia , MK-1600
Sylenta Xerox Rallycross OB 4. futam, Kakucsring

“… ez nem mehet így tovább!” – Stréhli Dominik

Augusztus első hétvégéjén Kakucsra látogatott a Rallycross Országos Bajnokság mezőnye. A Magyar Kupa ezúttal is az egyik legszínvonalasabb kategóriának bizonyult, a rajtlistán ugyanis 16 versenyző szerepelt, amelyek közül legalább 5-en a végső győzelemre is esélyesek.

Stréhli Dominik és csapata számára ez volt az idei harmadik futam, miután a második, máriapócsi fordulót kihagyták. Ez volt egyben az első verseny, amely során a pilóta már a MÜ-GU Kft. színeit képviselhette.

„Rendkívül megtisztelő, hogy egy ilyen nagy cég úgy döntött, érdemes az autósportba fektetni. Sajnos az idei évben egy versenyt már kihagytunk, ezért bajnoki álmokat már nem dédelgetek. Szeretnék azonban legalább dobogón végezni, hogy megháláljam az új támogató segítségét” – mondta a futam előtt a 21 éves pilóta.

Az első nap végén sem lehetett oka a panaszra, hiszen egy ötödik majd egy harmadik helyezésnek köszönhetően csak két, jóval erősebb autó tudta megelőzni, így a harmadik helyen állt. A dobogó tehát elérhető közelségbe került.

Amennyire sima volt az első nap, annyira problémásra sikeredett a második: a fiatal pilóta először a harmadik előfutam első kanyarjában keveredett rajtbalesetbe, amelynek köszönhetően visszacsúszott a negyedik helyre. A viszonylag tiszta elődöntő után jött az igazi csata, a döntő: Stréhlit egy kör után meglökték, majd hibázott is, ezáltal a harmadik helyről visszacsúszott az ötödikre. A Skodás versenyző rendkívül csalódottan nyilatkozott a futam után:

„Megmondom őszintén 2013 óta, azaz négy éve versenyzem itt, de még egyszer sem volt olyan, hogy ennyire csalódottan távozzak egy bajnoki futamról. Nem is arról van szó, hogy ne értem volna el rosszabb eredményt, de egyszerűen kezdek belefáradni abba, hogy nem rajtam múlik az, hogy hol végzek. Rendszeresen valaki kilök és ezeknek a kilökéseknek semmilyen szankciója nincsen a felügyelők részéről.

Félreértés ne essék, nem azzal van problémám, hogy valaki meglök: ez adott esetben véletlenül is megtörténhet. Azt azonban felháborítónak tartom, hogy azok az emberek, akiknek az lenne a feladata, hogy az ilyen eseteket kivizsgálják, semmit nem tesznek. Ma már minden autóban kötelezően bent kell lennie egy előre néző kamerának, ezáltal a döntőben történtekhez hasonló esetek rendkívül egyszerűen kivizsgálhatóak lennének, ennek ellenére az illetékesek még a kamerafelvételeket sem kérik el.

Kezdek belefáradni a szakágba, mert azt gondolom, hogy ez nem mehet így tovább!”

A bajnokság augusztus 26-27.-én az ausztriai Greinbachban folytatódik, ahol Stréhli Dominik megpróbálhat majd a kakucsi verseny csalódottságán túllépni.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ