Ez most kármentes második hely volt – Varga Mátyás STC -1600

Ez most kármentes második hely volt – Varga Mátyás STC -1600

MEGOSZTÁS

Varga Mátyás

#324, Ford Fiesta – SuperTouringCar -1600

TOTAL Pünkösdi Rallycross Parádé , RabócsiRing

Az Oláh Gumi Húsvéti Rallycross Parádé kategória döntőjének utolsó körében emlékezetes másodperceket töltött Matyi a levegőben, amelyei komoly külsérelmi nyomokat hagytak a Fiesta karosszériáján és a motorháztető alatt. A futamot követő hat hét alatt azonban a szervizcsapat megfeszített munkával lábra állította Matyi játszótársát a pünkösdi bajnoki futam rajtjára.

Varga Mátyás:

Az Oláh Gumi  Húsvéti Rallycross Parádé kategória döntőjének célkanyarjában sikerült elszenvednem egy hatalmas bukást, miután az autó a tengelye körül megforgott és a falnak ütközött. Annak ellenére, hogy sikerült így is megszereznem a második helyet komoly intézkedési tervvel kellett megterveznünk a Pünkösdig tartó időszakot. A fiúk éjt-nappallá téve dolgoztak az autón, ami időre elkészült őszinte köszönet NEKIK!

Pünkösd vasárnap a két szabadedzésből csak a másodikat  tudtam az autó finom hangolására fordítani, mert az elsőben egy defekt miatt nem tudtam érdemben értékelhetőt autózni.

Az első időfutamban tisztán tudtam autózni, majd a második rajtját követően ütköztem Kádár Patrikkal, de az autóm nem sérült meg annyira, hogy ne tudtam volna befejezni a futamot. Az első napot így a SuperTouringCar -1600 harmadik helyén fejeztem be.

A hétfő délelőtti  harmadik időfutamot nagyon élveztem, mert a száraz murvás részt végre a várt sebességgel tudtam autózni, miközben gyors és konstans körök is mutatták, hogy az autó új fejlesztései remekül működnek. A kategória második helyére léptem előre és az összevonásnak köszönhetően a SuperTouringCar -2000 kategória ötödik helyén álltam.

A mi kategóriánkban az elődöntős csaták elmaradtak. A döntők előtt ismét alaposan fellocsolták a pályát, ami annyira jól sikerült, az információk alapján, hogy még földet is kellett rá pótolni.  A második rajtpozícióból indultam. A második kör végéig minden a terveim alapján zajlott. Bernát-Lukács Sándor Hondája nem sokkal a joker körről kivezető egyenesben állt meg. Nagy tempóval autózva érkeztem, kerülnöm kellett, ami miatt kicsúsztam. Így Patrikról lemaradtam, ami egy második helyre volt elegendő.

Augusztus első hétvégéjén folytatjuk a bajnoki pontvadászatot Kakucson. Július közepén a hivatalos edzésen igyekszem megismerni a pályát, mert eddig még nem versenyeztem ott korábban. Ezen kívül két edzést tervezünk még az átépítés alatt lévő RabócsiRingen.

Támogatók: Task International Kft. VOV-Autó Kft. Blaha karosszéria

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ