Ez felejtős volt …- Rally Italia Sardegna – Citroen Racing

Ez felejtős volt …- Rally Italia Sardegna – Citroen Racing

MEGOSZTÁS

Egy hetedik hely – Esapekka Lappi – és négy Power Stage pont – Sebastien Ogier – került a Citroen Racing tarsolyába a Rally Italia Sardegna futamát követően. Ogier csetlett, botlott többször is megtörte a C3 futóművét. A végzetes ütközés a pénteki SS5-ön történt, ami a hatszoros világbajnok kieséséhez vezett. A SzupeRallyzó Ogier szombaton taktikázott, késett, tesztelt, míg vasárnap a Power Stage-en behúzta a második helyet. Lappi végig küzdötte a hétvégét és végül a hetedik helyen ért célba. A finn pilóta már hazai futamára koncentrál, nemkülönben Ogier és a Citroen Racing is.

Sebastien Ogier – #1 Citroen C3 WRC

Néha a motorsportokban léteznek olyan hétvégék, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy azt eltervezted és ez egyértelműen egy ilyen volt. Túl vagyunk rajta és most már csak a jövőre összpontosítunk. Elsőként az szakaszokon nem a legjobb, így ennek tükrében reálisan az ötödik helyet remélhettünk befejezésként. A hibáimnak köszönhetően több pontot is veszítettünk, de még mindig közel vagyunk a bajnoki címhez, még akkor is ha nem vagyok az a fajta ember, aki örül mások szerencsétlenségének, főleg akkor ha Ott-ról [Tänak] van szó. Finnországba visszatérünk és megpróbálunk mindent sokkal jobban csinálni.

Esapekka Lappi – #4 Citroen C3 WRC

Egyértelműen nem ezt az eredményt reméltük. Az első szakaszon felmerült problémák, az egész hétvégét meghatározták. Nem tudtuk teljesíteni a számunkra elvárható szintet. Szinte lehetetlen volt az autót az úton tartani, pedig minden egyes autót követően nőtt a tapadás. Szombaton hibáztunk, így azzal sem voltunk beljebb, hogy elgumiztuk magunkat, de legalább sikerült célba érni. Jelenleg már azon dolgozunk, hogy a hazai versenyünkön, Finnországban a lehető legjobb formában legyünk.

A futam végeredménye:

1. Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) 3:32:27.2
2. Suninen / Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +13.7
3. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +32.6
4. Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) +33.5
5. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +1:30.1
6. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +2:06.7
7. Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) + 2:59.6
8. Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +4:40.1
42. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +1:22:58.5

*****

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ