Ez a futam sem lesz egy sétagalopp…

Ez a futam sem lesz egy sétagalopp…

MEGOSZTÁS

Ez a futam sem lesz egy sétagalopp…

Rég ült versenyautóban a Kurtos Robi – Fridrik Gergő páros is, de ha belakják újra az autót, reményeik szerint még az abszolút tízben is ott lehetnek Ózdon.

 Mi történt veletek az „uborkaszezonban”?

– Semmi, csak a szokásos…munka, munka, munka. Bózsván voltunk utoljára, ahol többet gurultunk a kocsival, aztán egy falunapon, de ott csak ki volt állítva a Mitsubishi. Szóval mi iszonyatosan vártuk már, hogy mehessünk. Persze a felkészítésre sosincs idő a munka mellett. Mindegy mennyi idő van két futam között, mert mindig van mit tenni, úgyhogy a verseny előtti napokban szoktuk összekapni magunkat, hogy elkészüljünk. De tudod, ebben semmi újdonság nincs. Egy aszfaltos hajtásprogramot kapott a kocsi, meg pár apróság, mint gyertyák, lökhárító…és még mindig van valami, amit meg kell oldani a rajtig…de rajta vagyunk az ügyön.

Tesztelni most sem lesz időd?

– Nem hiszem, de kénytelen leszek gurulni vele, ha más nem itt a műhely környékén, mert a hajtás még nem az igazi. Azt mindenképpen kipróbálom, meg amúgy is olyan rég ültem benne, hogy azt sem tudom melyik oldalon van a kormány – viccel Robi. Pénteken meg már csatában kell lennünk, mert prológ, szombaton meg nyomjuk neki, aztán meglátjuk, hová tudjuk beszuszakolni magunkat RC4-ben. De ennyire ne fussunk előre, mert még el kell készülnünk…és pályabejáráson egy jó itinert írnunk.

Jól gondolom, hogy eredményt is szeretnétek már?

– Mi mindig úgy megyünk az összes futamra, csak vagy a technika, vagy az időjárás, vagy a sors simán felülírta eddig. De velünk nem fog kibabrálni, mi újra és újra odaállunk a pofonért, mintha kötelező lenne. Naaa… de ne vicceljünk, mert a kategóriatársakat nézve ez a futam sem lesz egy sétagalopp, viszont szeretnénk valamilyen szinten beleszólni a végeredménybe, ha lehetséges. Semmi extra igény nincs a célba érésen kívül … meg az abszolút tízbe esni, nem vagyunk mi nagyravágyóak – mondja Robi nevetve, mint a világ legtermészetesebb dolgát.

Partnereink:

Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.; Vipo-Home Kft.; ztvmotorsport.hu, Bodnár Daru Kft.; ICTS Hungary Kft.

 

Szöveg: Tiba Anita

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ