Evans:„Meg kell fékeznem Ogiert! ”

Evans:„Meg kell fékeznem Ogiert! ”

MEGOSZTÁS
2021 FIA World Rally Championship / Round 04 / Rally Portugal / 20th-23rd May, 20211 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Elfyn Evans elmondása szerint a szezon második felében arra összpontosít, hogy lehajtott fejjel hozza a pontokat, miközben Sebastien Ogiert kergetve, igyekszik ledolgozni 34 pontos hátrányát a pontverseny éllovasával szemben.

A Toyota Gazoo Racing pilótája 34 pontos hátrányban követi a világbajnoki címvédő csapattársát a jövő heti Észt Rally előtt (július 15-18.). Evans kijelentette, hogy kiemelt feladata Ogier előnyének ledolgozása és megakadályozni, hogy a hétszeres világbajnok csapattárs átvegye a bajnokság irányítását.

Kétségtelen, hogy Sebnek, nagyon jól sikerült a bajnokság első fele, de még hosszú út áll előttünk a bajnokságban. A szezon felénél vagyok és a futamok sűrűn egymás után következnek és gyorsak lesznek. amire alaposan fel kell készülnünk – mondta Evans

Alapvetően le kell szegnünk a fejünket és minél több pontot kell szereznünk. Pontokra van szükségünk és az a helyzet, hogy futamokat kell nyernünk, hiszen itt van a legnagyobb különbség, ugyanis a győzelemért 25 pont, míg a másodikért 18 pont jár.

Ogier az első hat futamból négyet megnyert, szenben Evans egy, portugáliai győzelmével. Evans múlt havi korai kenyai kiesése következtében, hátránya 11 pontról 34 pontra nőtt.

Le kell dolgoznom a hátrányom – tette hozzá a Yaris WRC walesi pilótája. Ezt mihamarabb meg kell tennünk, mielőtt Seb kézben tartaná a bajnokságot, amit már korábban láthattuk, hogy képes rá.

De ahogy mondtam, még hosszú út áll előttünk és tudjuk, láthatjuk, hogy milyen gyorson változhatnak a dolgok, de a legfontosabb az, hogy pontokat kell most szereznünk.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ