Euro RX of Hungary – ERX3 – A magyar pilóták szombati nyilatkozatai

Euro RX of Hungary – ERX3 – A magyar pilóták szombati nyilatkozatai

MEGOSZTÁS

Szíjj Zsolt (nyerte az 1. előfutamot, a 2. előfutamban kizárták)

„Az edzéseken lassan melegedtem be, de jó volt. A pályát nagyon szeretem, ez egy klasszikus ralikrossz pálya, amiből már kevés van. Az első előfutam jól sikerült, jól rajtoltam, első helyen el tudtam rajtolni, és képes voltam növelni az előnyömet. Magabiztosan nyertem azt a futamot, összesítésben így a negyedik helyen álltam. A második előfutamban a mezőny legjobbjaival kerültem össze. Szerintem ott is jó volt a rajtom, hiába taszigáltak, akkor is el tudtam menni elsőnek. Az első kör végén azonban kicsit kívülre kerültem a kanyarban, beszúrt mellém az osztrák Senegacnik, keresztbe tolt, megérkezett a cseh Susta, ő pedig nekiment az első kerekemnek. Így elment a kormányművem, a balos kanyarokban alig tudtam befordulni, szinte két kézzel csüngtem a kormányon, hogy sikerüljön. A Felügyelő Testület szerint én voltam a hibás, amivel nem értek egyet. Holnap össze kell kapni magunkat!”

 Répási Róbert

„ Jó volt a második előfutam, harcosabb volt. Most is csak a negyedik hely sikerült, de időben jóval jobbak voltunk. Kicsit körbeverés volt a többi futamban, úgyhogy abszolút hatodik időnk van, ami bíztató a holnapi napra. Egy kicsit puhítottunk az autó hátulján, meglátjuk, hogy viselkedik, most kezelhetőnek érzem. Az aszfaltos kigyorsításokkal vannak problémáim, kis nyomatékhiányban szenvedünk”

 Ferjáncz András

„Egy éve nem ültem az autóban, úgyhogy a futóművet be kellett állítani gyakorlatilag az első menet után. A második szabadedzés volt a legkomfortosabb, utána még állítottunk rajta, és rossz irányba mentünk. Nem tagadom, hogy lefelé menetben félek az autóban, annyira nem vagyok biztos abban, hogy mit fog csinálni az autó. Este összedugjuk a fejünket, meglátjuk, mit tudunk kitalálni reggel. Ettől függetlenül nagyon élvezem, a pálya bizonyos szakaszain gyors vagyok, ahol picit lassabb a tempó. Óriási a hangulat, lehet hallani benn a kocsiban, ahogy szurkolnak a magyaroknak.”   

Nyirád RX Media

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ