Északi armada a Rally Hungary-n

Északi armada a Rally Hungary-n

MEGOSZTÁS

ÉSZAKI ARMADA A RALLY HUNGARY-N

2020-10-29 20:14

Andreas Mikkelsen, norvég világbajnoki futamgyőztes (a magyar Topp-Cars csapat színeiben rajtol): „Nagyon várom az együttműködést a Topp-Cars csapattal, amellyel a győzelmet célozzuk meg a Rally Hungary-n. Alig várom, hogy újra a rali Európa-bajnokságon versenyezzek.”

02 OSTBERG Mads (NOR), ERIKSEN Torstein (NOR), PH SPORT, Citroen C3 R5, action during the 2020 Rally Liepaja, 2nd round of the 2020 FIA European Rally Championship, from August 14 to 16, 2020 in Liepaja, Latvia – Photo Thomas Fenetre / DPPI

Mads Ostberg, norvég vb-menő (a magyar TRT színeiben rajtol): „Sohasem voltam még Magyarországon, és a versenyről is csak annyit tudok, amennyit a belsőkamerás felvételekből kikövetkeztettem, de nem tűnik könnyűnek. Sebaj, szeretem a nehéz körülményeket, erről szól a rali. Minden lehetőséget megragadok, hogy felkészüljek a világbajnoki futamokra és teszteljem az autót, a Rally Hungary éppen kapóra jött. Ráadásul jól ismerem a Citroën Hungary csapat vezetőjét, Tagai Tamást – neki nagy szerepe van abban, hogy jövök, jó munkát végzett. Ami pedig a céljaimat illeti: mindig nyerni akarok. Tudom, hogy erős mezőny lesz, majdnem olyan, mintha világbajnoki futamon lennénk, de szeretem a kemény párharcokat, és ez nem változtat a céljaimon.

03 SOLBERG Oliver (SWE), JOHNSTON Aaron (IRL), Team Oliver Solberg, Volkswagen Polo GTI R5, action during the 2020 Rally Liepaja, 2nd round of the 2020 FIA European Rally Championship, from August 14 to 16, 2020 in Liepaja, Latvia – Photo Thomas Fenetre / DPPI

Oliver Solberg, 19 éves svéd raliversenyző, az Eb második helyezettje: „Tízévesen egyszer már voltam Magyarországon, a 2011-es IRC-futamon, épp nemrég került elő egy fotó arról, ahogy édesapámmal szimulátorozok azon a versenyen. Jó lesz visszatérni, főleg, hogy most már versenyezhetek is. Megnéztem jó néhány belső kamerás felvételt, és nehéznek, ugyanakkor fantasztikusnak tűnnek a gyorsasági szakaszok. Nagyon jól fel kell írni ezeket a pályákat, mert elég egy kis hiba, és máris nagy bajba kerülhet az ember. Nehéz a győzelmet megcélozni ezen a versenyen, mert itt nem feltétlenül a leggyorsabb nyer, hanem az, aki a legjobban beosztja a technikát és a tudását. Persze, azért nyomjuk, ahogy tudjuk, és próbálunk a lehető legtöbb tapasztalatot szerezni.”

 

Forrás: rallyhungary.com
matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ