Esapekka Lappi nyerte a 71. Rally Sweden 2024 havas futamát

Esapekka Lappi nyerte a 71. Rally Sweden 2024 havas futamát

MEGOSZTÁS
Esapekka Lappi (FIN) Janne Ferm (FIN) Of HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM celebrate on the podium in first place after winning the World Rally Championship in Umea, Sweden on 18.02.2024 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202402180376 // Usage for editorial use only //

A 71. Rally Sweden 2024 végeredménye:

1. Lappi/Ferm – Hyundai i20 N Rally1 2:33:04.9
2. Evans/Martin – Toyota GR Yaris Rally1 +29.6
3. Fourmaux/Coria – Ford Puma Rally1 +47.9
4. Neuville/Wydaeghe – Hyundai i20 N Rally1 +1:46.3
5. Solberg/Edmondson – Škoda Fabia RS Rally2 +5:04.2
6. Pajari/Mälkönen – Toyota GR Yaris Rally2 +6:23.9
7. Linnamäe/Morgan – Toyota GR Yaris Rally2 +6:26.4
8. Korhonen/Viinikka – Toyota GR Yaris Rally2 +6:48.1

Esapekka Lappi (FIN) Janne Ferm (FIN) Of HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM celebrate on the podium in first place after winning the World Rally Championship in Umea, Sweden on 18.02.2024 with Elfyn Evans (GB) Scott Martin (GB) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT second place and Adrien Fourmaux (FRA) Alexandre Coria (FRA) Of team M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM third place // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202402180378 // Usage for editorial use only //

Esapekka Lappi: “Ez most nagyon jó érzés. Már jó ideje vadásztam erre a második győzelemre. Nagy köszönetet kell mondanom Cyrilnek, amiért a 2023-as szezonom nehéz második fele után a csapatban tartott; ez a pillanat hatalmas kontrasztot jelent ehhez képest. Hatalmas köszönet a csapatnak, és az otthoni családomnak is. Mindannyian azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, és amikor ezt elérjük, az a legjobb érzés a világon. Ez egy briliáns rali volt – lehetett volna szórakoztatóbb is kevesebb kieséssel, de a hótorlaszok lehetnek a barátod vagy az ellenséged. Ezen a héten a barátom voltak; jól megfizettem nekik.”

Elfyn Evans: “Ez egy nagyon hullámzó hétvége volt. Pénteken nem tűnt túl jónak, amikor nehéz dolgunk volt a rajtpozíciónkkal, de sikerült túljutnunk rajta, ami szerintem fontos volt, és lehetőséget adott arra, hogy visszakapaszkodjunk az élmezőnybe. Amikor a körülmények megfeleltek nekünk, a tempónk teljesen rendben volt, és ma sikerült néhány jó pontot szereznünk a végén. Azt hiszem, valószínűleg meg kellett volna nyernünk a Power Stage-et, de a végén elkövettünk néhány hibát. Mé”gis, ahhoz képest, hogy hol voltunk a hétvége korábbi szakaszában, és hogy egy jó kis pontszerzéssel jöttünk ki, azt hiszem, elégedettek lehetünk.

Adrien Fourmaux: “Nagyon jó a számunkra, hogy a Rally1-be való visszatérésünk után a dobogóra állhattunk. Két nagyon nehéz év telt el, de soha nem adtuk fel. Itt Svédországban először dobogóra állni, ez nagyon különleges. Nem találok szavakat. Egyszerűen csak jó érzés.”

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ