Eredményes évzáró a hazai közönség előtt

Eredményes évzáró a hazai közönség előtt

MEGOSZTÁS

Eredményes évzáró a hazai közönség előtt

Utolsó versenyét teljesítette az Érdi Rallye Team a 2018-as szezonban a november 9-10-11. között – hazai nézőközönség előtt – megrendezett I. Nyíregyháza Rally-n múlt hétvégén.

Az augusztusi csehországi ERC futam után a csapat életében gyökeres változás történt,

Fotó: FIA ERC

hiszen az ERC2 Európa-bajnoki cím megvédése után új autóval, majd új navigátorral folytatódott a versenyzés. A bajnok Mitsubishi Lancer Evo X-et felváltotta a sokkal komolyabb Skoda Fabia R5, ami abból a szempontból is jelentős, hogy ezentúl egyel feljebbi kategóriában (ERC1) értékelik majd Ifjabb Érdiéket. A Skoda szeptemberben kapta meg az új gazdáját, amivel az Érdi Rallye Team az utolsó murvás ERC futamon, a lettországi Rally Liepaja-n mutatkozott be a nemzetközi közönség előtt. A Jobb1-ben Papp György helyét Kovács Szabolcs vette át, így az ismerkedést Tiborral és a Skodával egy orfűi teszt alatt kezdték meg.

Fotó: FIA ERC

 „2018 még inkább a mi évünk volt” – kezdte mondandóját Ifjabb Érdi Tibor pilóta. „A Rali EB nyitó futamát kivéve az összes versenyen domináltunk a Mitsubishivel, ami valljuk be hiányozni fog az elkövetkezendőkben. R5-tel még jobban kell összpontosítanom, még több hangsúlyt kell fektessek a felkészülésre ha labdába akarok rúgni ebben a mezőnyben. November közepe van, de már most sikerült bő 500 km-t beletenni az autóba vegyes felszínen, ami azt gondolom, hogy megnyugtató tud lenni a szezon végén. Nagyon jóindulatú a Skoda, azt csinálja és akkor, amit én elképzeltem. Nyilván hosszú és rögös út áll a csapat előtt, de a motivációm cseppet sem hagyott alább. Az óriási köd és egy kis technikai probléma ellenére a Nyíregyháza Rally-n látszott az időkön, hogy már az első aszfaltos futamon is versenyképesek tudunk lenni, így izgatottan várom a jövő évet. Vérbeli ralis pályákat sikerült felvonultatni a rendezőknek, amit a hazai közönség támogatása tett még szebbé. Köszönöm nekik, a támogatóinknak, a családnak és a csapatomnak, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy ilyen szép idényünk lehessen!

Fotó: Máté Zsolt / RVO

Az ERC naptárában történt egy kis változás, így ha december 5-én hivatalosan is elfogadják a 2019-es versenynaptárat, akkor jövő novemberben ismét a magyar nézőknek fogjuk tövig nyomni a gázt!” – zárta összefoglalóját Ifjabb Érdi.

A szezonnak ugyan vége, de a felkészülés a 2019-es Rali Európa-bajnokságra folytatódik…

Érdi Rallye Team

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ