Előrébb került a Török Rally a versenynaptárban, érik a WRC Ypres Rally

Előrébb került a Török Rally a versenynaptárban, érik a WRC Ypres Rally

MEGOSZTÁS

A WRC promóterének új ügyvezető igazgatója Jona Siebel megerősítette , hogy a Török Rally időpontja 2020. szeptember 18-20. között kerül megrendezésre.

Jona Siebel: A dátumváltás lehetőséget kínál a számunkra arra, ha további futamokat szeretnénk megrendezni. Rendkívül hálásak vagyunk a TOSFED-nek [Török Autósportszövetség – a szerk.] , köszönjük a rugalmasságukat ebben a sportokat érintő kihívásokkal teli időszakában.

Marmaris az egyik legnépszerű törökországi üdülőhely, ahol nyitva vannak az üzletek és várják a turistákat. A versenyzők és szurkolóik biztonságban érezhetik magukat és koronavírus világjárvány ellenére nyugodtan utazhatnak a régióba.

A futam természetesen a COVID-19 protokollok szerint kerül lebonyolításra. A FIA és a WRC futam szervezői ezeket az irányelveket fogják alkalmazni összhangban a török egészségügyi törvényekkel, úgy, hogy mindenki számára biztonságos környezetet teremtsenek, és a szurkolók élvezhessék a rallyt.

Örülök, hogy harmadik alkalommal üdvözölhetjük a FIA WRC-t Törökországban. Mindent megteszünk annak érdekében, ami egy biztonságos és sikeres verseny megrendezéséhez szükséges – nyilatkozta Eren Üçiertopragi a TOSFED elnöke.

A Török Rally útvonala várhatóan ugyanazokat a szakaszokat fogja használni, amelyeket tavaly, azonban a hivatalos dokumentáció, ideértve a Rally Guide 1-et, még nem jelet meg a futam hivatalos weboldalán. Ezt a dokumentumot – a sorozat sportszabályzata szerint – négy hónappal a rally kezdete előtt kell közzétenni.

A török futam időpontmódosításának köszönhetően újabb európai helyszínnel bővülhet a versenynaptár. A legfrissebb hírek szerint megegyezés született a belga Ypres Rally szervezőivel egy, október 2-4. között futamról. A versenyre vonatkozó szerződést még nem írták alá.

Érdekesség gyanánt: A Hyundai Shell Mobis WRT pilótái az észt Ott Tänak – a regnáló világbajnok – és a belga Thierry Neuville első hazai futamukon vehetnek részt. Tänak már biztosan, hiszen szeptember első hétvégéjén az Észt Rallyval, murván folytatódik a világbajnokság.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ