Elmarad a Safari Rally is, de egy év múlva meg van a...

Elmarad a Safari Rally is, de egy év múlva meg van a helye a versenynaptárban

MEGOSZTÁS
Fotó: wrc.com

A FIA WRC hetedik futamát – 2020, 07.16-19.  a 2002 óta első alkalommal visszatérő Safari Rally Kenya a Covid-19 világjárvány miatt törölték. Azonban nem maradunk Safari Rally Kenya nélkül, ugyanis a futam 2021-ben szerepelni fog a versenynaptárban, amiben a FIA előjárói és a kenyai kormány és a futam szervezőbizottsága megegyeztek.

Oliver CieslaNagyon sajnáljuk ezt a döntést , de a jelenlegi globális helyzetre való teintettel sajnos nem volt más választás. A Safari Rally Kenya visszatérése a WRC versenynaptárába az elmúlt időszak egyik legfontosabb eseménye és itt szeretnék köszönetet mondani Uhura Kenyatta elnöknek, a kenyai kormánynak és a WRC Safari Rally Project teljes csapatának Phineas Kimathival az élen, akik nagyon keményen dolgoztak. Már most nagyon várjuk a Safari Rally Kenya 2021 futamát.

Yves MattonMinannyian nagyon izgatottak voltunk, amikor 18 év után visszatértünk Afrikába és Kenyába. Természetesen csalódottak vagyunk, hogy idén nem kerül megrendezésre a futam, annak ellenére, hogy a kenyai kormány és a szervezőbizottság keményen dolgozott ennek érdekében. A Covid-19 világjárvány óriási hatással van a társadalom minden szférájára, ideértve a motorsportot és a rallyt is, de azt reméljük, hogy erősebbek leszünk a válság után. Már most várjuk a 2021-es futamot.

Amina Mohamed  – a kormány kabinetfónöke, aki a Safari Rally visszatérésének kenyai élharcosa volt – A futam 2021-re történő elhalasztása nem volt egyszerű döntés. Tisztában vagyunk azonban a jelenlegi globális kihívásokkal, szeretnénk biztosítani azt, hogy Safari Rally szerves része lenne országunk történelmének terveink szerint az elkövetkező három évben.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ