Elmarad a NESTE Finn Rally is!

Elmarad a NESTE Finn Rally is!

MEGOSZTÁS

A FIA WRC következő tervezett futamát az augusztus 6-9. közötti NESTE Finn Rally is elmarad a Covid-19 világjárvány miatt.

Annak ellenére, hogy a finn és a nemzetközi helyzet is sokat javult a futam szervezői – AKK Sports a mai napon nyilatkozatot adott ki.

A Covid-19 világjárvány ismeretlen kimenetele miatt számos bizonytalansági faktor befolyásolta döntésünk meghozatalát. Például hiányoznak azok az információk, hogy július után az állami döntéshozatal a rendezvényekre vonatkozó nemzeti szabályozása folytatódik e, és a  külföldi résztvevők, a csapatok és a  nézők  hogyan tudnak biztonságosan utazni Finnországban – áll a nyilatkozatban.

A szervezők megvizsgálták a rally elhalasztásának lehetőségét az év későbbi szakaszára, ám ennek a lehetőségnek a kiértékelése után, a számos ismeretlen kockázati faktorok vezettek a döntéshez.

Jani Backman – AKK-Motorsport, a Neste Rally Finland promótere : Az idei futam lemondásával azt a felelősséget szeretnénk demonstrálni, ami minden érdekelt fél és az egész társadalom irányába érzünk az egészség és a jólét kiemelt fontosságát hangsúlyozva.

Figyelmünket áthelyezzük 2021-re, amikor is szeretnénk úgy megszervezni a futam 70. évfordulós eseménysorozatát egy varázslatos légkörben, felemelően lelkes hangulatban a nézőkkel, rally fanokkal, versenyzőkkel, valamint régi és új partnereinkkel.     

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ