Elmarad a jövő hétvégi SKUBA CROSS-COUNTRY

Elmarad a jövő hétvégi SKUBA CROSS-COUNTRY

MEGOSZTÁS

A súlyos vízügyi helyzet miatt a rendezésben szerepet vállaló települések javaslatára egy őszi időpontra halasztották a Gyulán megrendezendő Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság viadalát

ELMARAD A JÖVŐ HÉTVÉGI SKUBA CROSS-CUNTRY

Sajnos rossz hírt kell közölnünk a terep-rallye szerelmeseivel. A rendkívül csapadékos időjárás okozta körülményekre tekintettel nem lesz megtartva június 7-9 között a gyulai SKUBA Cross-Country verseny. A Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság
viadalát azonban nem törölték az idei versenynaptárból, ősszel mindenképpen megrendezik azt az eredeti helyszíneken.

Ahogy a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság előző futamának, a Riverside Baja szervezőinek is bőven okozott gondot a rengeteg eső, ám akkor szerencsére csak bizonyos szakaszrészeket kellett az időjárás miatt kivenni a verseny távjából. Azonban a Gyulára meghirdetett június 7-e és 9-e közötti SKUBA Cross-Country szervezőinek már nem volt ilyen szerencséjük. Hiába jelezték négy országból is indulási szándékukat a versenyzők, a viadal sajnos elmarad. De nem végleg, ugyanis az eredeti helyszíneken ősszel – a tervezett időpont október első hétvégéje, 4-től 6-ig – megtartják a versenyt.

„Az elmúlt hetek esői, és az előrejelzések alapján a szervező bizottsággal és a verseny által érintett települések polgármestereivel, és a gazdálkodókkal egyeztetve azt a felelősségteljes döntést hoztuk, hogy a SKUBA Cross-Country Gyula, elnevezésű versenyt a rendkívül komoly vízügyi helyzet, azaz a II. fokú belvízvédelmi készültség, valamint az utak járhatatlansága miatt a június 7-e és 9-e közötti versenyt lemondjuk. A térség várja évről évre a versenyeinket, ezért egy ilyen időjárási viszonyok között megrendezendő viadal helyrehozhatatlan károkat okozna a területnek és főleg a jó kapcsolatoknak. A verseny pótlásáról, más dátumra helyezéséről a szakág bevonásával megkezdjük az egyeztetéseket” – árulta el Merkovics Viktor, a SKUBA Cross-Country főszervezője, aki hozzátette, úgy tűnik, az október 4-e és 6-a közötti időpont lehet a befutó.

A terep-rallye szerelmesei a verseny új időpontjával kapcsolatban minden információt megtalálnak majd a SKUBA Cross-Country hivatalos Facebook oldalán (https://www.facebook.com/sccgy/).

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ