Elérhető a WRC Central European Rally időterve

Elérhető a WRC Central European Rally időterve

MEGOSZTÁS
Competitor are seen racing during the World Rally Championship Croatia in Zagreb, Croatia on 20 April, 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202304200537 // Usage for editorial use only //

A Central European Rally szervezői bejelentették az október 26-29-én megrendezésre kerülő futam időtervét.

Az ünnepélyes rajtceremónia helyszíne a prágai várban lesz. Október 26-án, csütörtökön helyi idő szerint 13:00-kor, míg a pilóta párosoknak egy nappal az ünnepélyes rajt előtt kell az autóikat elhelyezni a parc fermébe. A futam első napja két szakaszból fog állni (SS 1-“Velká Chuchle”, SS2-“Klatovy Circuit”), amelyek egy, illetve öt órával az ünnepélyes rajt után kezdődnek.

Október 27-én, pénteken három szakaszból áll a délelőtti és a délutáni kör, amelyet Csehországban rendeznek. Az akció főszereplője a „Vlachovo Březí”, amelyet a „Zvotoky” követ, a nap leghosszabb szakasza, közel 24 verseny kilométerrel. A „Šumavské Hoštice” mindkét hurok záró szakasza 23,37 kilométerrel, míg a második menet helyi idő szerint 16:59 órakor rajtol.

A rally utolsó előtti napja két kört tartalmaz, három ismétlődő szakaszból. A “Schärdinger Innviertel” és a “Mühltal” mindkét kör első két szakasza, és Ausztriában kerül megrendezésre 08:15-kor, illetve 10:01-kor. Valójában a “Mühltal” a Közép-Európa Rally leghosszabb szakasza, 27,83 kilométeres hosszával. Végül a német “Knaus Tabbert Bayerischer Wald” szakasz zárul délelőtt és délután, amely hossza 11,88 km.

Ausztriában és Németországban egyenlő számú szakaszt rendeznek vasárnap (2-2). A reggeli kör a “Böhmerwald”-dal kezdődik helyi idő szerint 08:06-kor, és a német “Passauer Land” szakaszával folytatódik 09:35-kor. Kevesebb mint egy óra múlva a legénység visszatér Ausztriába, hogy másodszor is végigfusson “Böhmerwald”-on. Az aktuális gyűjtő után, a pilóták és a navigátorok visszaindulnak Németországba, hogy végighaladjanak a Power stage-en, amely a “Passauer Land” második teljesítése lesz. A Power stage 12:15-kor kezdődik, majd a stábok Passauba indulnak a dobogós ceremóniára és a díjkiosztóra.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ