Ekström ellopta a showt! DTM dráma a Hungaroringen!

Ekström ellopta a showt! DTM dráma a Hungaroringen!

MEGOSZTÁS

A DTM egész versenyhétvégéje úgy zajlott a Hungaroringen, amit az ember előzetesen fejben megálmodna, ha ő lenne a szervező. Gyönyörű idő, iszonyat tömeg, emberközeli sztárok, remek versenyek. És a kihagyhatatlan izgalom, egy kis drámával fűszerezve…

A Team Abt Audi-s Eduardo Mortara remeklése a zárónapon sem hagyott alább, épp ellenkezőleg: remek kvalifikációval a háta mögött valós esélye nyílt a már-már ledolgozhatatlannak vélt bajnoki ponthátrányát elolvasztani. Legnagyobb ellenfele, az aktuális első Marco Witmann próbálta menteni a menthetőt, és valamennyire összekapta magát vasárnapra, harmadik pozíciót elcsípve az időmérő edzésen.

Ám ez a verseny és délután nem róluk szólt, ugyanis a rutinos svéd Mattias Ekström lopta el a showt! Olyannyira, hogy még mi sem tudtuk, de a DTM magyar főversenyének győztesével csináltunk interjút, nem “csupán” Mattias Ekström-el!

adobbo

Mortara egy nagyon rossz rajt után Jamie Green-el és Marco Witmann-al a nyakán zuhant be az egyes kanyar féktávjára, utóbbit szabálytalanul leterelve. Az olasz Audist figyelmeztették, plusz megsérült az autója és ki kellett jönnie a box-ba is, így lényegében ezzel az első rajtkockát az utolsóra cserélte. Mindez remekül jött a már említett Ekströmnek, aki az ölébe hullott első hellyel tudta, mihez kezdjen. Rendkívül stabil, saját elmondása szerint unalmas versenyzéssel utasította maga mögé a fantasztikusan rajtoló Adrian Tambey-t, valamint az első dobogós eredményét begyűjtő (?) Daniel Juncadella-t.

A DTM bajnoki címért folyó küzdelmébe már nem fog beleszólni a budapesti győztes, aki ott sem lesz a hockenheimi a finálén, lévén a Rallycross világbajnokság döntő futama vár rá, méghozzá komoly esélyesként. A futam leintése után a magyar hétvégét végig bámulatos kontroll alatt tartó Eduardo Mortara tűnt a legnagyobb vesztesnek, hiszen a verseny elején vétett hibájával óriási esélyt, és talán a bajnokságot is eldobta magától. Legalábbis ekkor még úgy tűnt…

aen

Történt ugyanis, hogy a bajnokságban vezető Marco Wittman-t a futam után kizárták a versenyből! És nem csak őt: a harmadik helyen végző Daniel Juncadella autója szintúgy fennakadt a leintést követő műszaki ellenőrzések során, így őt is megbüntették a stewardok! Juncadella élete első DTM dobogóját bukta, Witmann lehet, hogy még ennél többet is: a BMW pilótája az afférnek köszönhetően nem 26, hanem csupán 14 pontos előnnyel utazik a szezon utolsó futamaira, ezzel Edoardo Mortara és az Audi esélyei jelentősen megnőttek a bajnoki elsőségre, sőt még akár a 39 pont hátrányban lévő Jamie Green is odaérhet a csúcsra!

A döntés ellen a megbüntetett csapatok vezetői fellebbeztek, ami egy hét átfutással bírálnak majd el az illetékesek. Mindentől eltekintve, és ezzel együtt fantasztikus hétvégét láthattak azok, akik a német túraautó bajnokság hungaroringi programját választották kikapcsolódás gyanánt!

Képek: DTM

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ