EKO Acropolis Rally 2018 – Nordgren nyerte a kvalifikációs gyorsot, Herczig a...

EKO Acropolis Rally 2018 – Nordgren nyerte a kvalifikációs gyorsot, Herczig a tizedik

MEGOSZTÁS

Az EKO Acropolis Rally 2018 kvalifikációs szakaszát – 3.70 km – a finn Nordgren  – Suominen – Skoda Fabia R5 –  teljesítette a leggyorsabban 2:19.778 perces idővel.

A futamon két magyar egység vesz részt – Herczig Norbert – Ferencz Ramón – Skoda Fabia R5 – RC2 kategória, míg az Ifj. Érdi Tibor – Papp György – Mitsubishi EVO X – ERC2 kategória. A magyarok jól szerepeltek az időmérő szakaszt megelőző két szabadedzésen. Ifj. Érdi kategória elsőként zárt, míg Herczig a nyolcadik helyet szerezte meg.

Nordgren 2:19.799 perccel bizonyult a leggyorsabbnak az orosz Lukyanuk és az ukrán  Protasov  előtt – mindhárom Ford Fiesta R5. Nordgren: Jól kezdődik a rally a számunkra. Most döntenünk kell majd a holnapi rajtpozíciónkról.

Herczig 2:23. 687 perccel a tizedik helyen zárta az időmérőt. A magyar pilóta a szakasz  céljában a következőket nyilatkozta: Minden OK, minden rendben volt. Nagyon jó érzés volt a kocsiban, nem tudom az időnket, de az érzés rendben volt.

Ifj. Érdi 2:36.284 perccel zárta a kvalifikációs gyors 3.70 kilométerét. Az ERC2 kategória címvédő Európa-bajnoka a következő gondolattal zárta az időmérő szakaszt: Minden rendben . Igyekeztünk úgy taktikázni, hogy ne kerüljünk be a Top15-be.

Eredmények: 

A kvalifikációs szakasz eredményei

FP1

FP2

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ