Egyik szemünk sír, a másik nevet…

Egyik szemünk sír, a másik nevet…

MEGOSZTÁS

Az osztrák Blaufränkisch versenyről kettős érzéssel jött haza Molnár Pisti és Novák Balázs, hiszen dobogósok lettek…csak elvették tőlük a helyezést.

Tök szép eredményt értetek el az osztrák futamon, de mégsem…mesélj Pisti.

– Kezdjük a lényeggel, hogy amit láttok a neten, az csak lett volna az eredményünk a 7.1 kategóriában, ami egy első helyezés, abszolútban pedig tizenegy. Ezt felejtsétek el, mert kizártak minket sajnos a versenyből a végén, ugyanis mint utólag kiderült, az én autóm nem jó kategóriába volt nevezve, holott már az ötödik futam óta ebben indultunk. Így volt egy óvásunk, és úgy döntöttek, hogy elveszik az eredményünket, hiszen a szekis váltó miatt nem jó kategóriát választottunk. Kicsit rosszul esett, és elismerjük, hogy hibáztunk, mert figyelmetlenek voltunk a nevezéskor, de jó lett volna, ha valaki szól… vagy észreveszi átvételkor, hogy „srácok másik csoportba tartoztok”. Félreértés ne essék, nem akarunk senkit hibáztatni, mert mi és a szervezők is elismertük, hogy mindannyian hibáztunk, csak tudod van eredményed…de mégsem.

Oké, nem kaptatok kupát…de az élményt nem vették el tőletek.

– Igazad van, azt valóban nem vehetik el, és ha úgy nézzük, akkor simán megérte csatázni. A szakaszok és a szervezés is tökéletes volt, mint mindig, élvezetes hétvége van mögöttünk. Mondjuk nem gondoltuk, hogy ennyi murvás részen fogunk autózni, kicsit a veszprémi minőséget hozta, és a Micu alulról nem lett bepáncélozva, meg nem volt kicsit megemelve, így lett az autóban bőven kár. Vagy hívjuk inkább erőteljes kopásnak. Szépen ment az autó, de a végére azt éreztem, hogy egy nagyrevízió jöhet minden téren, ha már szétbombáztuk a verdát. Így most szétszedjük és mindent lecserélünk, szépítünk rajta, megkapja, amire csak szüksége van, hogy a továbbiakban is hozza nekünk a jó eredményeket.

Megkedveltétek a külföldi futamokat?

– Valljuk be nem volt nehéz, azért teljesen más, mint itthon. Sokáig csak mások élménybeszámolóit hallgattuk és olvastuk, aztán persze minket is elvitt a kíváncsiság. Ez nem azt jelenti, hogy hazai futamon már egyáltalán nem versenyzünk, de most szeretnénk egy teljes bajnokságot menni ezen az osztrák challengen. Mindig kellenek az új impulzusok, új helyszínek, újabb kihívások, ami nem a régi, megszokott, és most úgy érezzük ez bejön nekünk.

Salgót azért nem hagyod ki a Polgival?

– Nem, semmiképpen, az már szinte minden évben rituálé számunkra – nevet Pisti. Székesfehérvár kilőve, mert addig el sem készülne a Mitsubishi, és egyébként is murva, szóval azt elengedjük. De Salgóra összerakjuk, és nyomjuk Zsolttal…aztán meg irány vissza az osztrákokhoz. Nagyjából ennyi jelenleg a tervünk, ami menet közben persze bármikor változhat. Most az a legfontosabb, hogy időben elkészüljünk, és legközelebb jó kategóriába kell nevezni, hogy az élmények mellé az eredményt is magunkénak tudhassuk.

Reklámpartnerek:

Strapa Pack Kft; Castellum Hotel Hollókő; MOLVI Plast Kft.; Keve-Land Kft.; X-Ballon Kft.

Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ